SON DAKİKA
SON DAKİKA


Neyin Fırtınası?
17.01.2021
Antalyaspor, 7 eksikle sahadaydı. Böyle bir Antalyaspor karşısında alınan 1 puan bence kazanç değil, kayıptır. 
Trabzonspor, 3 dönem hocalık yapmış Ersun Yanal’a karşı mücadele etti. 

Uzun süre 6-4-0 taktiğiyle oynayan Antalyaspor, adeta Trabzonspor’a ‘üstüme gel’ dedi. Bu dakikalarda Trabzonspor fuzuli paslar yaparak Antalyaspor’un kalesine gitmeye çalışıyordu. Maçın başlarında Ekuban’ın atmış olduğu şut, Ersan Gülüm’ün eline çarptı. Bu pozisyonda Trabzonspor penaltı kazandı. Penaltıda Ekuban’ın vuruşunu Boffin harika bir şekilde çıkardı. Bu da maçın dönüm noktasıydı. 25’inci dakikada ilk defa sağ taraftan Trabzonspor kalesine yüklenen Antalyaspor, Fredy’nin ortasında kaleci Uğurcan’ın önde kalması ve 6 pasa düşen topa çıkmamasını, Serkan’ın da hava hakimiyetinin eksikliğini Amilton’la affetmedi. Türkiye’nin en iyisi Uğurcan, bu golün tekrarını izleyince eminim ki üzülecektir. Serkan’ın da büyük bir kabahati vardı. Bu da Trabzonspor’un ilk yarıyı mağlup girmesine neden oldu.

Bu arada penaltıya sebebiyet veren Ersan, 33’te Abdulkadir Ömür’e yaptığı sert hareketle ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımının 1 saat eksik oynamasına neden oldu. Fakat bu avantajı Trabzonspor iyi değerlendiremedi. Trabzonspor’un gol umudu Nwakaeme ve Djaniny adeta yokları oynadı. Abdullah Avcı, bu iki oyuncuya nasıl tahammül etti merak ediyorum. İkinci yarıda yaptığı değişikliklerde geç kaldı. Eksik kalan rakibe doğru dürüst pozisyona giremedik. Trabzonspor’da oyuna giren isimler son dakikaya kadar pek etkili olamadı.

Trabzonspor’un beraberlik golünü aradığı uzatma anlarında kornerde ileriye çıkan Uğurcan, kalesini boş bıraktı. Gökdeniz, boş kalede topu dışarıya atınca maçın ikinci kırılma anı yaşandı. Sol tarafta Nwakaeme’nin yaptığı ortada Afobe attığı kafa golüyle Trabzonspor’a 90+6’da mucize bir beraberlik getirdi. 10 kişilik takıma uzatmada gol atıp seviniyorsanız, utanmanız lazım.
Altyapıdan oyuncu yetiştiriyoruz diye sayın başkan demeç veriyor. Bu Baker’ler, Djaniny’ler ne iş yapar bilemiyorum? Böyle transfer mi olur? Trabzonspor’un paraları nereye gidiyor? Ben yazıklar olsun diyorum. Trabzonspor böyle idare edilmemeli. Trabzonspor taraftarı futbolu çok iyi bilir, önümüzdeki seçimlerde bunlara gereken cevabı verecektir diye düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap