SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz Derbisi Fırtına’nın
20.12.2020

Kupada vurgun yiyen Fırtına, Karadeniz derbisinden mutlak galibiyetle ayrılmayı hedefliyordu. Abdullah Avcı, bunun bilince bir kadro sahaya sürdü. Uzun zamandır oynamayan Trabzonspor’un etkili ayağı Nwakaeme, dün sahadaydı. Bunun yanına Ekuban ve Djaniny’i monte eden Avcı, 3’lü forvetle takımını oynattı. Sağ bekte Serken Asan, sol bekte de Marlon’u izledik. Maçın başında Rizespor, üçüncü bölgede Trabzonspor’un daha çok üstüne geldi. Maçın başında Boldrin’in sakatlanıp çıkması, Trabzonspor adına avantajdı. Ancak Boldrin’in yerine oyuna giren Tunay da kötü değildi.

Trabzonspor, ilk yarım saatte gol pozisyonuna giremedi. Rizespor ise uyduruk bir penaltıyla öne geçti. Penaltı pozisyonuna hakem yakındı. Marlon’un rakibin ayağına bastığı görülüyor ama bence çok ucuz bir penaltı oldu. Hakem burada hatalı bir karar verdi, bence. Penaltı vuruşunda Skoda gole çevirdi. Penaltıda Uğurcan, ters ayağında yakalandığı için üstüne gelen topu kurtaramadı. Ve gol sonrası büyük üzüntü yaşadı. İlk yarıda Djaniny’nin girmiş olduğu bir iki pozisyon rakip kalede tehlike yaratmadı. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarıya 1-0 yenik başlayan Trabzonspor, Rizespor’un üstüne daha çok gitti. Rizespor’un ikinci yarıda oyundan düştüğü görüldü. Remy’nin yokluğu bu maçta hissedildi. İkinci yarının başında Onur’un ortasında Skoda’nın sert şutu direkten oyun alanına geri döndü. Bu maçın kırılma anıydı. Hemen akabinde Trabzonspor’un doldur boşalt hücumunda Ekuban’a yapılan hareket hakem tarafından penaltı olarak değerlendirildi. Bu penaltıyı Ekuban gole çevirdi. Artık maç dönmüştü. Beraberlik sonrası Trabzonspor daha çok pas yapmaya başladı. Sol taraftan Marlon’un yaptığı güzel asisti defansın arkasına sarkan Djaniny önce kontrol etti, sonra kaleciyi çalımlayarak güzel bir gol attı. Burada kaleci Gökhan hatalı görünse de, jenerik bir gol oldu.

İkinci yarıda oyuna giren Yusuf, Trabzonspor’a sağ tarafta derinlik kazandırdı. Avcı’nın bu hamlesi doğruydu. Her iki takım adına da bundan sonra yapılan değişiklikler skoru değiştirmedi. Trabzonspor, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı 2-1 kazandı. Direkten dönen iki top, atılan 3 gol ve pek zevk vermeyen bir oyun izlesek de Trabzonspor’un aldığı 3 puan büyük moral oldu. Oyuncuları tebrik etmek lazım. Bence maçın en iyisi Trabzonspor’un beğenmeyip Rizespor’a gönderdiği Doğan’dı. İlk ve ikinci yarıda Rize’nin ayakta kalan tek ismi oldu. Koştu, mücadele etti, iyi paslar attı ancak yenilgiye engel olamadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap