SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi mücadele tek puan
8.11.2020

Trabzonspor, Alanya deplasmanına İhsan Derelioğlu nezaretinde gitti. Ve ilginç bir 11’le sahadaydı Trabzonspor. Afobe’nin yerine forma şansı bulan Djaniny ve sakatlığı geçen Ekuban’la gol arayan Trabzonspor’da orta sahada Abdulkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Flavio ve Pereira forma giydi. İhsan hoca, sağ tarafta Serkan, sol tarafta ise Kamil Ahmet’e şans verdi. Bu değişiklikler Trabzonspor’a yaramış oldu. Çünkü bordo mavili oyuncular maçın başından sonuna kadar çok iyi koştu, iyi mücadele etti. Zaten bordo mavi formayı giyen oyuncu sahada koşacak, mücadele edecek, sahanın içinde durup beklemeyecek. Milyon dolarlar alacaksınız sahada uyuyacaksınız, böyle bir dünya yok! Bugün sahada iyi mücadele eden Trabzonspor, kazanamasa da lidere geçit vermedi.

Maçın başında Alanyaspor’un geliştirdiği atak Trabzonspor defansından döndü. Arkasından Trabzonspor’un atağında Kamil Ahmet’in getirdiği topla buluşan Djaniny, sol taraftan tek vuruş yapsa gol atabilirdi çapraza girerek mutlak bir pozisyonu harcadı. Flavio’nun uzun pasında defansına arkasına atılan topla yine Djaniny, kaleciyle kaldığı net fırsatı harcadı. Lider Alanyaspor, karşısında yumuşak değil, sert oynayan bir Trabzonspor buldu. Onlar da girmiş olduğu pozisyonlarda defansı ve kaleci Uğurcan’ı geçemedi. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarıda Trabzonspor yine aynı kadroyla sahaya çıktı. Hep diyoruz Trabzonspor’un stoperleri sıkıntılı diye. Hemen ikinci yarının başlarında uyuyan Trabzonspor stoperleri, yine Uğurcan’ı yanıttı. Coulker de bu hatayı affetmedi ve Alanya’yı 1-0 öne geçirdi. Bu golde stoperlerin büyük hatası var. Hafta içi Uğurcan’ın dedesi öldü diye kendisine baş sağlığı diledim. Uğurcan, ‘önündeki adamlara güvenme bütün toplara çık’ dedim. Gol haricindeki bütün toplara çıkarak mağlubiyeti önledi. Bu golün akabinde Abdulkadir Ömür sakatlandı. Yerine Yusuf Sarı girdi. Arkasından da Afobe oyuna dahil oldu. Bu değişiklikler Trabzonspor’a beraberliği getirdi. 59’da Uğurcan’ın uzun pasında topla buluşan Serkan, yapmış olduğu güzel ortayı Coulker uzaklaştırmak istedi ama top kendi ağlarına gitti. Burada Afobe’nin presi önemliydi. Son dakikalarda beraberliği bozma adına her iki takım da büyük çaba sarf etti. Özellikle Yusuf Sarı’nın oyuna girmesi maça hareketlilik getirse de Trabzonspor 1 puanla yetindi. Trabzonspor’un kulübesinde Erce, Hosseini, Yusuf Sarı, Afobe, Nwakaeme, Baker gibi yıldızlar varken, bu takımın altlarda sürünmesinin nedeni bugüne kadar kötü yönetilmemizden kaynaklanıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bunu düzeltiriz. Bu arada İhsan hocayı da tebrik ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap