SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gençler gelecek Adına ümit verdi
16.07.2021

Öncelikle Gelişim U19 Süper Ligi’nde Galatasaray’ı yenerek şampiyon olan Trabzonspor’umuzun gençlerini kutluyorum. Mükemmel bir takım oyunu oynadılar. Hemen hemen tamamı Trabzonlulardan oluşan oyuncularla gurur duyduk. Bu maçlarda göze batan oyuncular var. Başta kaleci Kağan, zaten onu herkes Başakşehir maçında tanıdı. Defansta oynayan Ahmetcan ve Emir Yazıcı iyi bir ikili oluşturmuşlar. İki bek de vazifesini çok iyi yerine getirdi. Galatarasay forvetlerine geçit vermediler. Benim en çok beğendiğim isim Ali Alperen’di. Mükemmel işler yaptı. Orta alanda kaptan Hakan ve Kadir’i de unutmamak gerek. Bu 3 isim birbiriyle mükemmel uyum sağladı. Sağ tarafta oynayan Veysel, kaliteli bir oyuncu. Bence süratle devamlılığını arttırırsa ileride çok büyük bir yıldız olabilir. Bana bu görüntüyü verdi.

Ben onu Ali Kemal Denizci’nin gençliğine benzettim. Bire birde adam eksilten, iyi çalım atan, futbol bilgisi de yüksek olan bir oyuncu. İyi futbolcu olacağını umuyorum. Yine önde oynayan Mustafa, her an her yerden şut çekebiliyor. Bence doğrusunu yapıyor. Toplara mermi gibi vuruyor, onun da geleceği parlak. A Takım oyuncusu Muhammet Akpınar’ın da çok güçlü fiziği var, o da çok çalışırsa kendini geliştirebilir. Trabzonspor’un teknik direktörü Hasan Üçüncü hocayı da kutlamak gerek. İyi bir ekip kurmuş. Başarının mimarlarından oldu. Bu başarı güzel ancak daha da önemlisi bu oyuncuları nasıl A takıma kazandırırız? Bunun hesabını iyi yapmak lazım. Bu oyunculara psikolojik destek de vermek lazım. Türkiye Şampiyonu olduk diye ‘ne oldum’ havasına girmemek lazım.

Bu gençler antrenmanların dışında ekstra özel idmanlar yapmalı. Muhakkak A Takımla birlikte antrenmanlara çıkmalı. Bu çok önemli. Zaten Türkiye’nin en büyük sorunu bu. Bu gençler maalesef boş tribünlere oynuyor. Seyirci ambiyansını yaşanmaları lazım. O zaman iki kat gelişirler. Bu oyuncuların Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmesi, Trabzon adına bir gururdur. Ancak bu gençler öyle sıradan yerlerde değil Akyazı’da maça çıkmalılar, binlerce taraftarın önünde oynarlarsa kendilerini daha iyi gösterirler. Avrupa maçları için TFF böyle bir karar alırsa iyi olur. Yönetimin de bu olayla ilgilenmesi lazım. Gençlerden bahsettik, şimdi gelelim transfere…

Trabzonspor’un aldığı oyuncular Avcı’nın isteği doğrultusunda gerçekleşti. Kısa sürede takımı üst düzeye taşıması planlamasıyla tecrübeli ve yaşlı oyuncular tercih edildi. Bence bu hamle hataydı.

Trabzonspor’un transfer komitesi bence genç, ileriye dönük, satılıp ileride kulübe katkı sağlayacak oyuncuları tercih etmeliydi. Alınan bu oyuncuların pek bir geleceği yok. Bu transferde başarılı olduğu söyleniyorsa bence yanlış düşünülüyor. Ama bu oyunculardan verim alınırsa bu da saha sonuçlarına yansırsa yönetim haklı çıkacak. Ama bekleyip göreceğiz. İnşallah ben yanılırım. Bence Trabzonspor’un altyapıdan A takıma oyuncu yetiştirmesi ve daha doğrusu da yurt dışından gençleri takip edip yeteneklileri transfer etmesi lazım. Bu arada kaleci Uğurcan’la konuştu. 18 Temmuz’da kampa katılacak. henüz kendisine resmi teklif gelmemişi. Bizim şanssızlığımız Euro 2020 idi. Uğurcan, Milli takımın en başarılı oyuncusu olmasına rağmen Euro 2020’den puansız dönmemiz onun piyasa değerini düşürdü.

Milli Takımla bahsedecek olursak da bence Şenol Güneşli Milli takımımız, rakip takımları iyi analiz edemedi. Rakiplerin iyi etüt edilmemesi başarısızlığa neden oldu. Burada Şenol Güneş büyük ders almıştır. Bir işi hep ben yapayım havasında, yanlış! Ne kadar bilgi alırsan iyidir. Tek beyin, 5-6 beyin kadar iş yapamaz. Futboldan iyi anlayanlar, futbolun içinden gelmiş insanlar vardır, bu isimlerin transfer komitesinde yer alması lazım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap