SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına yine 1-0
14.02.2021
Trabzonspor, Portekizli antrenör Pinto’nun çalıştırdığı ligin iyi takımlarından Gaziantep’i ağırladı. Portekizli hoca, 5-4-1 sistemiyle sahaya çıktı. Burada amaç, Trabzonspor’un hızlı oyuncuları Ekuban Djaniny ve Nwakaeme’yi kendi 18 içine sokmamaktı. Pinto, ilk yarım saatte bu amacına ulaştı diyebiliriz. Trabzonspor da önce Bakasetas, arkasından Flavio, yine Nwakaeme ile girdiği net pozisyonlarından sonuç alamadı. Fakat Bordo-Mavililer, ilk yarının son 15 dakikasında Gaziantep kalesinde bayağı baskı kurdu. Gaziantep ise kontra ataklarla girdiği bir iki pozisyonda kaleci Uğurcan’ı geçemedi.  Trabzonspor ilk yarıda rakibine oranla daha baskılı görünse de aradığı golü bulamadı. İlk yarı 0-0 sona erdi. 
Yeni transfer Bakasetas, yine kilidi çözen isim oldu. Dakikalar 67’yi gösterdiğinde Nwakaeme güzel bir şekilde topu Flavio’ya gönderdi. Bu oyuncu da bekletmeden kafasıyla müsait pozisyonda olan Bakasetas’a aktardı. Yunanlı oyuncu da bu ikramı boş çevirmedi. Burada ilginç bir durum oldu. Daha önce Bordo-Mavili forma altında iki golü de sağ ayağıyla atan Bakasetas, bu golü de sağ ayağıyla attı. Oysaki Bakasetas, sol ayağını daha iyi kullanıyor.
Golden sonra Gaziantep, Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. Trabzonspor ise 3 puanı korumak için geriye yaslandı. Antep de cesaretlendi. Konuk takım, girdiği bir iki pozisyonda penaltı bekledi. Hakem VAR’a bile gitmeye gerek duymadı.

Geçen haftalarda da yazmıştık. Yorumcular yine Trabzonspor’un muhteşem çıkışı, Abdullah Avcı’nın sihirli dokunuşu gibi kelimeler kullanmaya başladılar. Sanki Trabzonspor mahalle takımı! Trabzonspor çok büyük takımdır, bu sonuçlar normal. Öyle abartıyorlar ki, 1-0 zorla kazanıyoruz, her maç 9 doğuruyoruz. Bu yalakalardan inşallah kurtuluruz. Trabzonspor’u adeta küçültüyorlar. Bunlar terbiyesiz adamlar. Bunlar Trabzonspor düşmanları. Trabzonspor taraftarı kimin ne olduğunu biliyor.

Trabzonspor, dünkü zaferle birlikte 6’ncı kez 1-0’lık skorla galip ayrılmış oldu. Yemeden alınan bu galibiyetler beni daha fazla sevindiriyor. Hem 3 puan, hem gol yememek çok güzel. Uğurcan adına da bunlar artı olarak yazılıyor. Hücum adamlarının gol atamaması bile geriye gelip takım arkadaşlarına yardımcı olması da takım olarak iyi yerlere geldiğimizin göstergesidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap