SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Yine 1-0
7.01.2021

Karagümrük galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, yakın arayla oynadığı Göztepe karşısına bu moralle çıktı. Hugo’nun sakatlığında geçen hafta olduğu gibi Abdullah Avcı, yine Hosseini’ye şans verdi. Trabzonspor’un artık ilk 11’i hemen hemen belliydi, aynı oyuncularla sahaya çıkıyordu. Haftalar ilerledikçe de oyuncular birbirine alışıyordu.

Sağ tarafta adapte alan Serkan, Pereira’nın yerini dolduruyor, onu aratmıyordu. Genç isime şans veren Avcı, doğru olanı yapıyor. Trabzonspor, ön tarafta ise Ekuban, Djaniny ve Nwakaeme ile gol aradı. Rakip İzmir ekibi Göztepe ise 4-5-1 taktiğiyle, hem alan hem adam markajıyla oynadı. Trabzonspor’un ataklarını kendi birinci bölgelerinde kabul ettiler. Maça hızlı başlayan Trabzonspor, Ekuban’ın şutuyle ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. İyi yer tutan kaleci İrfan Can, gole izin vermedi. Bence İrfan Can bugün Göztepe adına öne çıkan en iyi oyuncuydu.

Trabzonspor’un sağ taraftan Baker’in ortasında Ekuban’ın kafa vuruşu az farkla auta gitti. Göztepe’nin alan savunması ve markajı, ilk yarım saatte sona erdi. İlk iki pozisyonla aradığı golü bulamayan Trabzonspor, 28’de güldü. Marlon’un pasında jeneriklik bir hareketle dönen Djaniny, defansın arkasına sarktı, driplingle götürdüğü topu içerideki oyunculara çıkardı. Egoistlik yapmadı, doğrusunu yaptı. Kestiği topa Atınç müdahale etti, direkten dönen iyi takip eden Ekuban, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Arkasından yine Ekuban’ın ve Nwakaeme’nin şutlarında kaleci İrfan Can başarılıydı. Göztepe’nin ilk yarıda Trabzonspor kalesinde doğru dürüst bir hücum pozisyonu yoktu.

İkinci yarıya yine Trabzonspor hızlı başladı. Nwakaeme’nin şutunu kaleci İrfan Can çıkardı. Arkasından Nwakaeme direğe takıldı. Trabzonspor, ikinci golü bulma adına girmiş olduğu pozisyonlardan yararlanamayınca Göztepe Trabzonspor’un kalesine gelmeye başladı.

Bu dakikalarda Abdullah Hoca, Djaniny-Flavio, arkasından Abdulkadir Parmak-Kamil Ahmet değişikliği yaptı. Futbolda bu genelde vardır. Farkı ikiye çıkaramazsan gol yer, 1 puana razı olursun. Göztepe bunu gerçekleştirmek için Trabzonspor kalesinde baskı kursa da aradığı golü bulamadı. Maçın sonunda eski Trabzonspor’lu Soner’in kestiği ortada Ndiaye’nin kafa şutunu harika bir refleksle kurtaran Uğurcan, alınan 3 puanda önemli rol oynadı. Trabzonspor çok pozisyona giriyor ancak bunları değerlendirmekte sıkıntı yaşıyor. Son dakikalarda Afobe’nin oyuna girmesi bir şeyi değiştirmedi. Sonuçta Trabzonspor dördüncü 1-0’lık galibiyetini aldı. Gol yememesi de ayrıca güzeldi. Ancak şunu da belirtmekte fayda var; Bu oyun Trabzonspor taraftarını kesmez. Daha iyi oynamalı ve daha fazla gol atmalı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap