SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’yı Malatya’da Bakasetas Uçurdu
9.02.2021

Trabzonspor üst üste aldığı galibiyetlerle üst sıralara tırmanışını sürdürdü. Malatya’da kötü bir zeminde oynanan maç iki takımı zorlasa da bu zemine alışık olan Malatya, Trabzonspor’a nazaran pek zorluk çekmedi desek yalan olmaz.

Abdullah hoca, kadroda revizyona gitti ve geçen haftadaki kadrodan Kamil Ahmet’in yerine sağ bekte Hüseyin Türkmen’e şans tanıdı. Maçın başından sonuna kadar Adem Büyük-Hüseyin Türkmen çekişmesini izledik. Trabzonspor’da önde yine her zamanki üçlü Ekuban, Nwakaeme, Djaniny forma giydi. Malatyaspor ataklarında kalesinde gole izin vermeyen Uğurcan yine günün iyilerinden oldu. Bu ismin yanına diğer defans oyuncularını da ekleyebiliriz.

İlk yarıda doğru dürüst pozisyon izleyemedik. Ve devre golsüz eşitlikle geçildi.

Herkes pas pas diyordu biz şut diyordu. İşte Bakasetas sözümüze geldi. Harika bir şutla fileleri havalandırdı. Baker’in kestiği topta kaleci topu yumruklayınca 18 üzerinden topla buluşan Yunanlı oyuncu, önce sol ayağıyla düzeltti, sonra sağ ayağıyla harika bir şut atarak 50’nci dakikada Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. İki haftadır takımına gol atarak katkı sağlayan Bakasetas, yine kilidi açan isim oldu. Malatyaspor uzun paslarla Trabzonspor kalesinde etkili olmaya çalıştı. Bu atılan uzun toplarda Trabzonspor’un hücum adamlarından Ekuban, Nwakaeme ve Djaniny, kendi yarı alanlarına gelerek arkadaşlarına yardımcı oldular. Bu üç isim ileri-geri çalıştıkları için çok yorgun gözüktüler. Zemine rağmen iyi mücadele ettiler.

İkinci yarının hemen başlarında gol olduğu için daha hareketli geçti. Golden sonra Malatyaspor atakları sıklaştı, daha çok baskı yaptılar. Malatya ekibi, Tetteh, Adem Büyük ve Umut Bulut ile gol aradı. Ama bence Malatya’nın en etkili oyuncusu Chebake göründü. Sağ taraftan getirdiği toplarla Trabzonspor’a zor anlar yaşattı. İsterdim ki Trabzonspor’un böyle bir sağ beki olsun. Hugo ve Edgar defansta güven vermeye devam ediyor, bu iki isme Uğurcan da eklenince kale gole kapandı.

Ekuban’ın oyundan alınışı Avcı’nın tercihiydi ama Ekuban bu değişikliği pek beğenmedi.

Malatya’nın beraberlik için yüklendiği son anlarda Tetteh’in yüzde yüzlük golünü önleyen Uğurcan büyük alkış aldı. Bu kurtarışıyla Türkiye’nin en formda kalecisi olduğunu gösterdi. İyi ki varsın Uğurcan.

90+5’te sol taraftan getirdiği topu filelerle buluşturan Nwaakeme, skoru tayin etti.

Yeni transferlerden Yunus Mallı, henüz hazır olmadığı için son dakikalarda oyuna girdi. Flavio da oyunda kaldığı kısa sürede pek etkili olamadı.

Trabzonspor kötü zeminde zor da olsa çok güzel 3 puan alarak 4. sıraya adını yazdırdı. Puan farkını 6’ya düşüren Fırtına, ‘yarışta biz de varız’ dedi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap