SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’nın İntikamı
16.05.2021

Trabzonspor, sezonun son maçında küme düşme potasındaki Gençlerbirliği’yle oynadı. Biraz eskiye gidelim. Yıl 1973… Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor, ligin son maçında Trabzon’da Gençlerbirliği ile oynayacaktı. Rakibimiz ise Kayserispor idi. Kayserispor da kendi sahasında Orduspor ile oynuyordu.

Trabzonspor’un şampiyon olması için Gençlerbirliği’ni 4 farklı yenmesi gerekiyordu. Sahaya çıktığımızda Avni Aker’in tribünleri tıklım tıklım doluydu. Taraftarlar sabahın köründe stadı doldurmuştu. Ne hikmetse rahmetli İlhan Cavcav’ın takımı Gençlerbirliği, can güvenliğini bahane ederek sahaya çıkmamıştı. Federasyon da adaletsiz bir şekilde maçı 3-0 tescil etmişti. O maçın 11’inde ben de vardım. Sahaya boşuna çıkmış ısınmıştık. Tribündeki seyirciler Gençlerbirliği’ne küfürler edip lanet yağdırıyordu. Saat 14.00 gibi stadı terk ettiler.

Ve sonunda Trabzonspor bugün bence intikam maçına çıktı. Ve haklı olarak rakibini ezerek mağlup etti. Mağlup etmesi de gerekirdi.

Maça gelecek olursak, oyuna hızlı başlayan Trabzonspor ilk dakikalarda rakip kalede etkili olmaya başladı. Rakip takım, Ayite ile uzaktan bir şutu vardı, bunda da Uğurcan gole izin vermedi. Trabzonspor ilk yarıda daha üstün göründü.

İlk 20 dakikada Yusuf Sarı’nın nefis bir şutu vardı direkten döndü. Arkasından Nwakaeme’nin ve Ekuban’ın şutlarında kaleci Nordfeldt başarılı oldu.

İlk yarının son anlarında Bakasetas’ın pasında çaprazdan topla buluşan Ekuban, defansı çalımlayarak kaleci Nordfeldt’in sağından topu filelere göndererek ilk yarının 1-0 sona ermesini sağladı. Bu dakikaya kadar gerek başarılı bir performans ortaya koyan kaleci Nordfeldt, farkı engelledi.

İkinci yarıda Gençlerbirliği, hücuma daha fazla çıkmaya başladı. Ve sol taraftan atılan ortada top direkten dönen topu iyi takip eden Ayite sol ayağıyla 5 defans oyuncusunun içinden güzel bir vuruşla takımına beraberliği getirdi. 1-1’den sonra Trabzonspor galibiyet için Gençlerbirliği kalesine yüklendi. Oyuna sonradan giren Afobe, 83’te Trabzonspor’a galibiyeti getiren golü attı. Trabzonspor, hem ligi galip tamamladı hem de yıllar sonra intikamını almış oldu. Trabzonsporlu teknik ekip ve oyuncuları kutluyorum.

Sezonu 4’üncü sırada tamamlayan Trabzonspor, Avrupa’ya gitmeye hak kazandı. Önümüzdeki yıl daha iyi bir planlamayla yapılacak transferlerle bu takımın şampiyonluğa oynayacağına inanıyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap