SON DAKİKA
SON DAKİKA


Harcanan kadın olur
12.07.2020

Günlerdir internet sayfalarından, haberlerden düşmeyen 2 tane olay yazacağım sizlere.

Birincisi yıllardan beri ekranlardan tanıdığımız isim Ozan Güven, ikincisi de sesine hayran kaldığımız Kutsal Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi Robato solisti Özer Arkun.

İkisi de kadına şiddetten günlerdir haber portallarında geziniyor.

Kadının her türlü şiddetine karşıyız amenna da!  Peki neden haber kanalları sıradan kadın şiddetine maruz kalmışları tek haberle geçerken, bu ünlüler dünyasının kadınlarını defalarca yayınlıyorlar?

İşte bu da kadın üzerinden yapılan reyting şiddetidir.

Sistem o kadar acımasız ki, fazla dürüst olursan seni harcar, kötü olursan seni yüceltir. Ne olduğu hiç önemli değil. Sistem insan duygularına, psikolojisine bakmaz. Sıradansan tek seferlik haber olursun, birazcık ünün duyulmuşsa; hem et parçası, hem de reyting şiddeti görmeye mahkumsundur. Harcanan her şekilde kadın olur.

Hayvanlar bile eğitilebilirken, insanoğlu eğitimli eğitilmeyenlerdir. Ve insanlıktan nasibini almamış olan Eril, her fırsatta kendisinden güçsüz Dişide egosunu tatmin edecektir.

Peki ya biz kadınlar? Çocuklarımıza hâlâ erkek olmanın önceliklerini mi aşılıyoruz?

Öyle ise tebrikler, bitmeyecek canavar bir nesil yetişmeye devam etmekte.

Bizden önce de kadın şiddetleri vardı, biz varken de oluyor ve bizden sonra da olmaya devam edecektir.

Dünyanın üçüncü sayfa manşetlerinde ne Emine Bulutlar biter, ne Ceren Özdemirler, ne de Şule Çetler.

 Sağlıkla Kalın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap