SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rol model olan kadınlar!
17.02.2021

Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren, iş hayatına farklı bir bakış açısı getiren, ürettikçe kazanan ve toplumsal yaşamda güçlüklere karşı direnerek, kararlılıkla yollarına devam eden birçok kadın girişimci, kendi başarı hikayelerini yazıyor.

Bu noktada son dönemde uğradıkları şiddet ve cinayet haberleriyle gündeme gelen kadınlarımızın sağladıkları başarılardan da söz etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü başarılı ve ayakları üzerinde duran kadınların sayıları arttıkça, birbirlerine örnek olacaklarına inanıyorum.

Son yıllarda isimlerinden söz ettiren kadın girişimcilerin zorlu koronavirüs salgını sürecine rağmen sayıları günden güne artıyor. Bu doğrultuda Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere kadın girişimci dernekleri de çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor…

Son olarak geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadın Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı Projesi Toplantısı Sanal Fuarı, başarı elde etmiş ve yeni girişimci olmayı düşünen isimlerden büyük ilgi gördü.

Toplantıya katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da bu yıl içerisinde ve önümüzdeki yıllarda çok daha fazla kadın girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 

Kadın girişimcileri desteklemek ve ihracata yönlendirmenin bakanlık olarak öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Pekcan,​​​​​​​"Kadın girişimciliğini, özellikle de yerelde ve kırsaldaki kadın girişimciliğini destekleyen bir diğer kritik mekanizma kooperatifçiliktir. Bu çerçevede, Bakanlığımızın Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programımızı kadın kooperatiflerine odaklamış durumdayız. Ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere hibe desteği sağlıyoruz. 2020 yılında 139 kadın kooperatifin 149 projesine 14,6 milyon lira hibe desteği verdik. Destek sürecimiz 2021 yılında da devam edecek olup 28 Şubat tarihine kadar başvuru almayı sürdüreceğiz” dedi.

*

Girişimci kadınlar tarafından yazılan başarı hikayeleri, aynı zamanda birçok kadın için de ilham kaynağı oluyor.

Türkiye’de kadın girişimci olmak güç ve cesaretin bir sonucu olarak algılanırken, yürünen bu yolun zorlu yanları olduğu da bir gerçek.

Gerek kendi sermayeleriyle gerekse KOSGEB veya İŞKUR projelerinden aldıkları kısıtlı hibelerle harikalar yaratan kadınlarımız var…

Girişimci olmak isteyenlerin, başarı sağlamış kadınların hayat hikayelerini okumasını özellikle tavsiye ediyorum.

İnanın çoğu hikayeyi okurken hem gururlanacak hem de duygulanacaksınız.

O hikayeleri okuyanların mutlaka kendilerinden bir şey bulacağına inanıyorum. 

Ülkemizde kadın girişimci olmak cesaret, güç, bağımsızlık, özgürlük gibi sıfatlarla özdeşleştiriliyor.

Girişimcilik algısı metropollerdeki kadın girişimciler için daha çok cesaretken, metropol dışı illerde ise güçlü olmak, diğer bir deyişle tüm zorluklara göğüs germek olarak yorumlanıyor.

Sonuç olarak herkesin aklına güzel fikirler gelebilir. Fakat yapılması gereken biraz gayret etmek ve bir adım atmak.

Çünkü zor olan şey ilk adımı atmaktır.

Başarı hikayesi yazan ve yazmaya aday olan tüm kadınlarımızın yolu açık olsun…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap