SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gelen gideni aratmasın!
30.12.2020

 
2 gün sonra, herkese ‘Bitsin artık’ dedirten 2020 yılını geride bırakacağız. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, gerçek anlamda zor bir yıl oldu. Koronavirüs salgınının gölgesinde geçen ve felaketler yılı olarak adlandırılan 2020 yılında, ne yazık ki yangın, deprem ve kazaların da ardı arkası kesilmedi...

İnsanları adeta canından bezdiren 2020 yılı, uzun yıllar 7’den 70’e herkesin hafızalarında yerini koruyacak gibi görünüyor.

2020 yılını bitirirken, ülkemizde yaşananları kısaca hatırlamak gerekirse; Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve Elazığ ile Malatya'da 41 kişi hayatını kaybetti.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 4 Şubat'ta minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu 7 kişi öldü. Çığ altındakileri kurtarmak için bölgeye giden ekipler de çığın altında kaldı. İki olayda, aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 42 kişi yaşamını yitirirken, 84 kişi yaralandı.

Şubat’ta Pegasus’un İzmir-İstanbul seferini yapan uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra pistten çıktı. 177 yolcu ve 6 mürettebat arasından 3 kişi hayatını kaybederken, 179 kişi yaralandı. 27 Şubat’ta İdlib'de Suriye Hükümeti tarafından Türk konvoyuna yapılan saldırı sonucu 33 askerimiz şehit oldu, 32 askerimiz yaralandı.

Ve ülkemizin de üzerine kabus gibi çöken mart ayı... Sağlık Bakanlığı, 11 Mart’ta Türkiye'de ilk kez koronavirüs vakasına rastlanıldığını açıkladı.
17 Mart tarihinde ise Türkiye'de Covid-19'dan kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. İşte o gün bugün büyük acılar yaşanıyor... Yaklaşık 20 bin vatandaşımızı koronavirüse kurban verdik... Ne yazık ki vermeye de devam ediyoruz...

Felaketler bitmek bilmedi...

Bu kez adres İzmir’di...

Seferihisar açıklarında Richter ölçeğine göre 6,9 büyüklüğünde deprem ve etkisiyle tsunami gerçekleşti. İzmir'in birçok ilçesinde binalarda hasar oluştu. 117 kişi hayatını kaybederken, 1035 kişi ise yaralandı.

Türk siyasi hayatında önemli yere sahip Rahşan Ecevit ve eski Başbakan Mesut Yılmaz ile duayen gazeteci-yazar Bekir Coşkun da 2020 yılında aramızdan ayrılan isimler arasında yer aldı.

Ve kapanmayan yara olan kadın cinayetleri...

2020, ne yazık ki kadın cinayetlerinin artarak devam ettiği bir yıl oldu. 2020 yılında 365’ten fazla kadın cinayeti işlendi. Neredeyse ülkemizde her gün bir kadın vahşice katledilerek, cinayete kurban gitti. Sözün özü, pandemiydi, doğal afetlerdi, ek0onomik sorunlardı derken neresinden tutsak elimizde kalan bir yılı bitiriyoruz. 2020 hayatımıza adeta karabulut gibi çöktü. İnsanların yüzleri asıldı, gülen gözler donuklaştı.

Gelen gideni aratır şeklinde yaygın bir inanış vardır ya...

Umarız bu söz geçerli olmaz ve eski normal hayatımıza dönebildiğimiz bir yıl olur 2021... Ve geride bırakacağımız yılın tüm olumsuzluklarını bertaraf edecek güzelliklere sahne olur. Tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileğiyle...

Mutlu yıllar...



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap