SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo vermenin matematiği
5.09.2021

Kilo vermek; vücutta enerji dengesinin alınan kalorinin, vücudun verdiği kaloriden daha az olması ile gerçekleşecektir. Öncellikle günlük enerji ihtiyacınızı hesaplamanız gerekiyor, bunu beslenme uzmanı ile konuşarak kendi düzeninizi ve kilo vermeniz için gerekli hesaplamaları yapmanız gerekmektedir.

Bunun ardından, vücutta sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarınızdan değişikliğe gitmeniz gerekmektedir. Su içme alışkanlığı kazanmak buna dahil. Her sabah eğer poğaça, börek tarzı gıdalar tüketen bireyseniz; sabah kahvaltılarınızı, kepekli peynirli tost – yulaf lapası – haşlanmış yumurta salatası – kepekli lavaştan pizza gibi bir çok sağlıklı alternatif ile değişiklikler yapabilirsiniz. Eğer çok sık çalışan ve acıkan bir bireyseniz ara öğünlerde meyve seçenekleri çok kurtarıcı ve besleyici olacaktır.

Ayran + galeta veya ayran + kuruyemiş gibi seçeneklerde aynı zamanda çok pratik olacaklardır. Akşam seçeneklerinde; sebze ağırlıklı beslenmek ve yanına protein grubu eklemek çok pratik olacaktır. Haftanın iki günü kırmızı et, iki gün beyaz et, iki gün kurubaklagillere yer vererek her akşam yemeğine zeytinyağlı sebze yemeklerini ve salata seçeneklerini eklemek bu süreçte kilo vermenize çok yardımcı olacaktır. Gün içerisinde yeşil çay tüketmenin vücut için çok fazla güzel etkisi bulunmaktadır. Bu süreçte yeşil çay tüketmek sizin için çok önemli olacaktır.

Gün de iki üç fincan yeşil çay tansiyon probleminiz yoksa size iyi gelecektir, gebe-emzikli ve tansiyon hastaları bu grubun dışındadır. Günlük su tüketimi de iki-üç litre arasında içmeye muhakkak özen göstermelisiniz. Hareket konusuna gelince, sürekli hareket halinde olmak vücudu çok dinç tutacaktır. Günlük olarak 30-45 dakikalık egzersizler vücudun dinç ve yağ yakma sistemini devrede tutarak bunun sürekli hale gelmesine sebep olacaktır. Vücudun bu dengesini koruduğumuz sürece, vücut zamanla kilo vermeye, kendi sistemini oluşturmaya başlayacaktır. Sabırla, pes etmeden devam ederek sonuca ulaşmak sizin de motive olmanızı sağlayacaktır. Pes etmeden devam etmeye gayret gösterin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap