SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo vermem durdu şimdi ne yapmalıyım?
21.02.2021

Kilo verme süreçlerinde belirli bir kilo verdikten sonra bazı dönemler de aynı kiloda kalımları gözlemlemekteyiz, vücudun gayet ideal bir tepki göstermesinin durumudur bu, özellikle uzun süren beslenme dönemlerinde yaşanabilmektedir. Bu süreçte ilk önce sorgulamam gereken durumalar şunlardır:

-Her gün aynı öğünde aynı gıdalarımı tüketiyorum.

-Kilo verme durumum nasıl ilerliyor, bu süreçte çok kısıtlayıcı diyetler mi yaptım, hangi tarz beslenme ile ilerliyorum.

-Sadece sıvı beslenme ile mi beslendim, düzenli sağlıklı bir beslenme metoduylamı.

Bu durumda en çok söylenmesi gereken durum öncellikle sabırlı olmaktır, bu süreci keyifle karşılamak, keyifle sürdürmek ve kontrol etmektir. Sabır ile aynı şekilde devam eden süreçlerde bu zincirin kırıldığını göreceksiniz.

Tartı takıntılı ilerlemeyin, vücudunuz bu süreçte nasıl ilerlediğini görmeniz için mezure ölçümleri yağ kaybını anlamak için iyi bir seçenektir.

Kadınlar da bel çevresi ölçümü 88 cm, erkeklerde 102 cm dediğimiz noktalar kritik noktalardır. Bu noktalara dikkat ederek ilerlemek ve bu noktaların üzerine çıkmamaya gayret etmeliyiz.

Bu süreci kırmak için, aktivitelerinizde farklılar gerçekleştirebilirsiniz, her gün sadece yürüyüş yapıyorsanız farklı türde aktiviteler ekleyebilirsiniz.

Beslenmenizi çeşitlendirip, hep aynı gıdayı tüketmemeye özen gösterebilirsiniz.

Bu sürecin en kolay çözüm yolu sabırlı olmaktır. Sabır ile devam ederek bu süreci çözeceğinize emin olabilirsiniz.

Bu süreci keyifli hale getirerek, tartı takıntısı yapmadan, sağlıklı sürdürmeniz dileğiyle, en kolay yöntem sürdürülebilir olan yöntemdir, iyi günler dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap