SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kilo verme süreci nasıl olmalıdır
8.08.2020

 
Sağlıklı beslenme sürecinde yani “diyet” sürecinde yapılan en büyük hata sayılara bağlı olarak ilerlemektir. Sizin sağlığınızı belirleyen şey hislerinizin göstergesi 90 kilodan 86’ya inmek ise, tek amaç bu rakamı değiştirmek ise burada bir problem vardır. Bu ne derseniz; siz dönemsel olarak diyet yapmak isteyip istediğiniz kiloya geldiğinizde tekrardan bu kiloya belki daha fazlasına alarak geri döneceksiniz.

Diyelim 20 kg vermiş olun, bunu sağlıklı beslenerek 1 yılda verelim, siz bu sürede sağlıklı beslenmeyi öğrenerek, sürdürülebilir şekilde bu çok önemli “sürdürülebilir” şekilde 20 kiloyu verip bir daha gelmeyecek şekilde beslenmeyi öğrenmiş olacaksınızdır.

Hayat; dönem dönem kilolar verip sonra tekrardan geri alıp kendimizi bir diyet sürecine sokmak için geniş zaman tanımıyor bizlere, sağlıkla oyun olmuyor..

Bu kadar uğraşa gerek kalmadan. Bir yılınızın 3 ayını aç, 9 ayını delicesine beslenerek geçirmek için kolay ve mümkün değil.

Bunun yerine işin uzmanından, sağlıklı beslenmeyle birlikte sürdürülebilir spor tarzını zamanla zamanla hayatınıza ekleyerek halledebilirsiniz. Böylelikle daha sağlıklı ve kafaya kilonuzu takmadığınız bir yaşam sizi bekler.

Çevremizde yapılan en büyük hatalar “detoks, kısa süreli diyetler, sıvı beslenmeler” gibi gibi birçok beslenme metodudur, bunlar size kısa süreli daha çok vücuttan fazlalık suyu attığınız ve geri dönüşü daha kötü olan beslenmeler olacaktır

Sürdürülebilir beslenmeyi yaşamımıza oturtmadığımız sürece obezite, kilo problemi gibi sorunların üstesinden gelemeyeceğiz. Bunun için muhakkak bir uzman yardımı alarak, kendinizi kısa süreli programlardan kaçınarak, yaşam tarzı halinize getirebileceğiniz beslenme listelerine odaklanmanız gerekmektedir.

Spor alışkanlığı, su alışkanlığı, beslenme alışkanlığı, uyku durumu bunların hepsi bir bütün ve sürekliliği olması gereken sağlık durumlarıdır.

Hayatınızda değişiklikler yapmak için önce uyku sürenizi ve saatlerini kontrol etmekle başlayabilirsiniz, ardından su içme alışkanlığı sonrasında ile beslenme alışkanlığı.

Kendinize beslenmem nasıl, günde ihtiyacım olan besinleri alıyor muyum, vücudum acıkınca mı yemek yiyorum yoksa duygularımla mı besin tüketiyorum gibi soruları sorup bu süreci başlatabilirsiniz, verdiğiniz cevaplar bu sürecin ilerlemesine çok katkı sağlayacaktır.

Artık biliyoruz ki bağışıklığımızı bedenimizi sıkı tutmamızın ana temel taşlarından biri beslenme bu yüzden bu konuda hassas davranarak yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap