SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tükenişe az kaldı
24.09.2019
Kötü oyununu devam ettiren Trabzonspor, bu sorununu bir türlü gideremedi. Bir tarafta teknik sorunlar bir tarafta da yapılan yanlış transferlerden doğan sonuçlar... Diğer bir bakış teknik heyetin saha içerisindeki tercihlerini sebep olarak gösteriyor. Kimileri sakatlıklardan sonra olan hadiseler Trabzonspor’u bu düşünce içerisinde gel gitleri yaşadığını söylüyor, kimileri de rotasyonun doğru yapılmadığını. Bende diyorum ki bu sorunları çözecek yönetimdir. Alınan oyuncular ile satılan oyuncular iyi tespit edilemiyorsa sorun burada demektir. 

Oyuna dönecek olursak, ilk dakikalarda kazanılan golle Trabzonspor 1-0 öne geçti. Bugün baktığımda ilk yarıda Trabzonspor’un sistemi olduğunu gördüm. 4-1-4-1. Kendi sahasında oyunu kabullenip kazandığı toplarla hücum yapıp pozisyon üretmeyi düşünen Trabzonspor, pozisyon üretmekte zorlandı. Bir de Trabzonspor’un orta sahadaki zenginliği görülüyordu. Rakibini oynatmamaya zorluyordu. Her iki takımın orta alandaki pas hataları göze batıyordu. Bir türlü oyunu kuramıyordular. Abdülkadir’in dikine oynaması, hücumda ‘varız’ gibi bir görüntü veriyordu. Trabzonspor’da oyun böyleydi. Sivasspor’un ise oyundaki acemi ve beceriksizliği pozisyon üretmelerini zorluyordu. Bir defa topa sahip olmakta zorlandılar. Fazla pas hatası yaptılar. Hücumda çoğalamadılar. Sadece 45. dakikada geriden atılan uzun pasta sağ bekimiz Pereira’nın yer tutmadaki hatası Hosseini’nin de kademede olmaması, kalemizde golü görmemize neden oldu. İkinci yarıda takımların kötü oyunu devam etti. Trabzonspor’daki sistem çökmüş, oyun planı yok olmuştu. Rakip ise orta alanda sıkıntı yaşıyordu.

Bu oyuncuların kötü oluşlarından kaynaklandı. Kornerden gelen topu rakibin acemice hareket yapması sonrası Trabzonspor penaltı kazandı ama bunu değerlendiremedi. Sörloth’un sahada olmayışı, kötü oyunu kötü penaltıyla sonuçlandı. Abdülkadir Parmak sahanın en iyisi olarak göze çarptı. Trabzonspor’un bu oyuncu kadrosu bizi yine hüsrana uğratacak gibi görünüyor. Bir de Trabzonspor’un iki bek oyuncusu önce kendi işlerini yapsın. İşleri gol atmak değil, attırmak. Bu sorunların sahada görülmesine rağmen teknik ekibin es geçmesine anlam veremedim. Teknik heyette 7-8 antrenör var. Bir tanesi göremiyor mu bunu? Orta sahadaki Mikel’in oynadığı oyunu herkes oynar. Yazık verilen o paralara. Bir de kenar oyuncumuz var. Bir gol attığını gördük, daha göremedik. Sivasspor, oyun disiplini iyi kullanmasıyla son dakikada attığı golle maçı kazandı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap