SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seyrederken zulüm yaşadık
29.11.2020

Trabzonspor, Erzurum galibiyetiyle moral bulmuştu. Aynı oyuncu kadrosuyla Ankara’da puan almayı hedefliyordu. Trabzonspor’un, Ankaragücü maçına çıkarken, amacının ve hedefinin ne olduğunu sormak gerekir. Bu oyunla bence ne hedefi ne de amacı vardı. Trabzonspor’un, teknik sorumlu Avcı’nın takıma verdiği oyun disiplini dışında ne amacı ne de hedefi vardı. Avcı’nın ‘Bu oyuncularla bu kadar’ demesi lazım. Trabzonspor defansının topu kazandığı zaman amacı orta sahaya topu kazandırmaktır. Topu kazanan orta saha ise hücum oyuncusuyla bütünleşmesiyve pozisyon üretmesi lazım. Orta sahada oynayan Baker ve Abdülkadir bu oyunu beceremediler çünkü o yetenekleri yok. Kazandıkları toplarla yine defansa dönüyorlardı. Trabzonspor, oyunu kurmakta başarısızdı. Öyle acemilikler yapılıyordu ki kendi alanlarında bile paslaşamıyorlardı.


Böyle yetersiz oyuncular yüzünden Trabzonspor’un başarısız olması kaçınılmazdı. Rakip Allah’tan Ankaragücü’ydü. Şimdi iki takımın da yöneticilerine sormak gerekir: Bu oyuncuları hangi pazardan topladınız? Bunlara nasıl para verdiniz? İnanın ki Türk futboluna günahtır. İki teknik sorumluya da sormak gerekir: İyi oyuncularınız var mıydı? Cevabımız hayır olurdu. K.tü oynayan var mıydı diye sorsak hepsi derlerdi. Rakibinize pozisyon verdiniz mi? Cevap yine hayır olurdu. İki teknik adama da sormak gerekir: Ne ürettiniz, ne verdiniz? Sonuç; elde sıfır.


Bu futbolcuları alırken kendilerine sormak gerekir: İyi çıkmazsa ne yapacağız? Bir de Trabzonspor teknik sorumlusuna sormak gerek: Geçen sene takımı sırtlayan Nwakaeme’yi sahada tutmanın amacı neydi? 90 dakika boyunca düşünün bir şut vardı, o da gol oldu. İkinci şutu göremedik. Türk futbolu adına utanç yaşadık.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap