SON DAKİKA
SON DAKİKA


Oyun umut vermiyor
20.09.2019

Trabzonspor üç yıl aradan sonra Avrupa Ligi’nde. Cemil Usta Sezonu’nda kötü oyun sergileyen Trabzonspor’un, Avrupa’daki hedefi, hem iyi futbol hem iyi sonuçlar elde etmekti. Oyuna Trabzonspor yine iki yeni transferle başladı. Bunlar doğru mu yanlış mı tercih hocaya aittir. Ama görüntüye bakacak olursak performansları iyi çıkmıyor. Belki yanlış transferler olabilir. Trabzonspor oyunu kendi sahasında kabullenerek oynuyordu. Rakibi durdurmak amacındaydı. Klasik oyun tarzı ise kontra atakla gol bulmaktı. Oyunun ilk 45 dakikasında Trabzonspor’un bir atağını göremedik. Bu da bir endişeydi Trabzonspor için. 17.dakikada beklemediğimiz bir top ile kalemizde santrafor Novak’ın olmaması yani bu oyuncunun hatasıyla golü gördük. Günaydın hocam! Sen hala göremiyorsun bu Novak’ı. Gol atan değil, gol yedirmeyen Novak istiyoruz.

Golden sonra Trabzonspor’un oyuna hakimiyeti daha fazla oldu. Ancak yine pozisyon bulamıyorduk. Rakip takımın ise nasıl İspanya Ligi’nde oynadığına inanamadık. Böyle bir kötü takım ile kötü mücadele ettik. Hücum yapmakta zorlanan her iki takımın kötü oyununa şahit olduk. İyi bir oyuncu da gözükmedi. İki takım sergiledikleri kötü oyunla birbirlerine üstünlük kuramıyordu. Getafe Trabzonspor’u iyi izlemişti. İki bekin hücuma fazla çıkışını benimseyerek o boşlukları kullanmaya çalıştı. Ama gel gör ki bir İspanyol takımı başarısız olur mu diye düşünüyorum hala.

İkinci yarıya Trabzonspor, Avdijaj-Sturridge değişikliği ile başladı. Bu değişiklik sonrası santrafor Sörloth kenara alındı. Bu doğru hamle miydi? Bence yanlıştı. Sturridge santrafor oynuyor herhalde, öyle transfer oldu. Beklenenden uzak bir görüntü veriyor. Teknik heyetin hazır olmayan bir oyuncuyu sahaya sürmesi bana göre anormaldi. İyi ki sakatlık yaşamadı. İki kötü takım ilk yarıdaki ikinci yarıda da aynı performanslarını sürdürüyordu. Aynı oyunlarını sergiliyordular. Getafe, oyunda topa sahip olup ilk yarıya göre daha iyiydi, pozisyon da buldu ama kalecimiz Uğurcan’ı alkışlamak gerekir. Kurtardığı toplarla takıma güç ve moral verdi. Koskoca Trabzonspor 90 dakikada iki defa kaleye gitti. Biri 56’ncı dakikada, biri de son dakikada. Orta sahadaki sıkıntılı oyun hala devam ediyor. Oynayan oyuncular oynuyorlar mı belli değil. İstikrarlı bir üçlü kuramadık. Kuracağımıza da inanıyorum. Tabi ki zor günleri Trabzonspor nasıl aşar, onu da yöneticiler bilmeli. Trabzonspor, bu kadroyla Cemil Usta sezonundaki amaçlarına çok çok zor ulaşacak gibi bir görüntü veriyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap