SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hep beraber Yola devam
17.06.2020

 
Trabzonspor, bu ligde sezon başından beri yaşadığı, klasik oyununu gerçekleştirdi. Yine ilk 15 dakikada skoru lehine çevirmeyi bildi. Oyunda ki üstünlüğü de bariz görüldü. Sezon başından beri bu sistemi uyguluyor, skoru da yakalıyor. Bu klasik oyununu isteyerek mi oynuyor, istemeden mi? Bunu teknik heyet daha iyi bilir. Bizde bir soru işareti. Bu oyun sistemi, hocanın isteği mi? Oyuncuların isteği mi? Öne geçildiği zaman skoru korumak amaçlı, gol yememe isteği ortaya çıkıyor. İlk yarının sonunda Fenerbahçe’nin hücum oyunu ile Trabzonspor, baş edemedi. Son dakikada yediği golle ilk yarıyı berabere bitirdi. Şunu da söylemek gerekir, Nwaekeme’nin sakatlanarak çıkması istenmeyen bir durumdu. İnşallah bir dahaki haftalarda sahalarda görürüz.

İkinci yarı Trabzonspor’un oyun mantalitesi yine aynıydı. Defansta iyi mücadele isteği vardı. Bunu da gayet iyi yapıyordular. Fenerbahçe’nin oyunda ki gol atma isteği ise sonuca ulaşamıyordu. Bu da Trabzonspor oyuncularının kalesini iyi korumasından kaynaklanıyordu. Bu tip oyunlarda rakip baskıyı koruyor ama defansta ki organizasyonların eksikliği ise bariz bir şekilde görülüyor. Trabzonspor, bu eksiklikleri iyi kullandı. Geçen hafta oyundan alınan Nwakaeme için spor yazarları eleştireler de bulunmuştu. Ben doğru bulmuştum. Bu tarz oyunlarda süratli oyuncular değerlendirilir. Bugün yine Ekuban’ın çalışkan ve hırslı oluşu oyunun skorunu etkiledi. Trabzonspor, oyun mantalitesi ve organizasyonu bugün için geçerli. Ama Hüseyin Hoca’ya sormak lazım bu takım hep böyle mi oynayacak? Bu Trabzonspor’un geleceği için bir soru işareti. Yarın Trabzonspor şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi’ne gittiği zaman böyle mi devam edecek?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap