SON DAKİKA
SON DAKİKA


Boldrin Çıkınca Gülen Avcı Oldu
20.12.2020

Karadeniz derbisinde 2 takımın da istekli ve arzulu oluşu görünüyordu. Bu oyun tarzı bizleri sevindirdi. Avcı’nın oyun sistemini Trabzonspor tarafları biraz zor kabullenecek. Taraftarlar Avcı’nın defans kurgusunun yanında hücuma dayalı sisteminin oluşmasını bekliyor. Trabzonspor taraftarı baskılı ve hücumcu bir oyun ister.

Avcı’nın oyun sistemini kazandıkça oturtur. Fakat Avcı’nın sistemi için bu kadro yeterli mi? Bu konuda umutsuzum. Daha 10. dakikada Rizespor’un en yetenekli oyuncularından Boldrin’in sakatlanarak oyundan çıkması da Trabzonspor’un şansınaydı. Trabzonspor hücuma çıktığında hücuma çıkarken alanlarda boşluk bırakması rakibin dönen toplarda etkili olmasına fırsat verdi.

Rizespor’un orta sahasındaki oyuncuların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Boldrin’in eksikliği hücum organizasyonlarında çok arandı. Rizespor’un oyuncu eksiklikleri daha önceki haftalardaki oyunun sergilemesine mani oldu.

İkinci yarıdaki Trabzonspor oyunu gelecek için daha başarılı gözüktü. Bu oyun üstünlüğünü kırmaya Rizespor’un mücadelesi yetmedi. Rizespor’da Tomas hocanın değişiklikleri oyuna katkı sağlamadı. Kısır da olsa üretilen ataklarda Boldrin’in eksikliği çok hissedildi.

Trabzonspor’da Yusuf Sarı oyuna girdikten sonra atakları hareketlendirdi. Sergilediği performansla “ben de varım” dedi. Nwakaeme oyununu kendi bölgesinde oynaması hem kendisini hem de Trabzonspor’u daha iyi yerlere taşıyacaktır. İçeriye girip topla fazla oynaması topu kaptırmasına sebep vuruyor.

Günün iyi isimlerinden Ekuban’ın çabuk ve seriliğini zamanında kullandığında takıma çok daha fayda verebilir. Doğru mevkide oynadığında istediklerini daha iyi yapabilir.

Forvette görev alan Dijaniny mücadele gücü ve isteğiyle gelecek haftalar adına umut verdi. İler uçtaki oyuncuların fiziki özellikleri sebebiyle arkadan destek gelmese de pozisyon üretebiliyorlar ama orta sahadan destek aldıklarına performansları çok daha iyi olacaktır.

Şunu yazmaktan zul duyuyorum; Maçta çalınan iki penaltı da çok ucuzdu. Bu penaltıları vermek Türk futbolu adına ihanettir. Bu kararlar futbolcuların hakemleri daha çok aldatmasına zemin hazırlayacaktır. MHK bunun önüne geçmelidir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap