SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı sistemin adamı mı?
12.11.2020

Bu soruyu direk ‘evet’ demek istemiyorum ama Avcı Türkiye’deki futbol düzeninin nasıl işlediğini çok iyi biliyor. Gücün kimin elinde olduğunu, işlerin nasıl yürüdüğünü de. Bir kısım Trabzonspor taraftarı net bir şekilde onun sistemin adamı olduğunu düşünüyor ve Avcı’yı sırf bu yüzden istemiyor. Avcı’nın istenmemesinde Göksel Gümüşdağ’a olan yakınlığı da etkili. Ama artık o Bordo-Mavili takımın hocası. Tepki gösteren taraftarlar, Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda ona sahip çıkıp, sistemin adamı olarak düşündükleri hocayı sistemin elinden kurtarmayı deneyebilirler. Avcı’nın ‘Türk futbolunun Trabzonspor’a ve bana borcu var’ sözünü bu açıdan önemli buluyorum.

 

Avcı’ya ne lazım?

Sabır, sabır, sabır. Aslında sezon başı fikstüre baktığımızda ilk 6 hafta Trabzonspor’un çok zorlu bir fikstürü olduğunu görmüş ve ‘sabırlı olmak’ gerek demiştik. Şimdi bu sabrı üçe katlama vakti. Bugün için takımdan beklentiler 3 sezon öncesine dönmüş durumda. Yani Ünal Karaman’ın ilk geldiği günlere. Aynen Ünal hocaya denileni ona da diyebiliriz: Gemi su alıyor, toparla ve sağ salim limana yanaştır. Seneye de açık denizlere açılmak için gerekli tamiratı yap ve erzak yükle.

Ama şunu da eklemek lazım Avcı, fikstür açısından avantajlı. Önündeki 6 maç nispeten daha kolay takımlarla. 6 maçı üst üste kazanırsa bu sefer beklentiler artacak ve baskı da beraberinde gelecek. İşte bu baskıyı kaldırırsa Avcı, Trabzon Sırat Köprüsü’nü daha ilk yılında geçmiş olacak.

Futbolculara değer katıyor

Cengiz, Visca, Mahmut, İrfan Can Kahveci gibi oyuncular onun önderliğinde büyük gelişim gösterdi. Bu veriler ışığında hareket edersek Avcı’nın; Serkan, Hüseyin, Ömür ve Parmak gibi yerli oyunculara değer katacağını söyleyebiliriz.

Avcı ayrıca, İstanbul’un üç büyük takımının kadroda düşünmediği oyuncuların hepsinden de verim almayı bildi. Emre Belözoğlu’na ikinci baharını yaşattı. Demba Ba, Sktrel, Mehmet Topal, Gökhan İnler, Adebayor gibi oyuncuları da iyi idare etti.

Avcı’nın yardımcıları

Abdullah Avcı sadece futbolcu değil, teknik direktör de yetiştirdi. Yardımcıları sonraki yıllarda çok başarılı işlere imza attı. Eski yardımcılarından Okan Buruk, yeni neslin şu anki en başarılı teknik direktörlerinden. Erol Bulut ise Alanya’ya kupada final oynattı şimdi de F.Bahçe’yi çalıştırıyor. Bazı hocaların kulübesinde ot bitmezken Avcı’nın yanında yetişen bu isimlerden anladığımız hocanın kendisine gelişigüzel yardımcı seçmediği ve yanında çalışanlara da değer kattığıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap