SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ağaoğlu'nun ustalık dönemi
19.08.2021

Bu sezon Ahmet Ağaoğlu yönetiminin ustalık dönemi. Bunu transfer başarısı sebebiyle söylüyorum. Bu başarıda hocanın da rolü mutlaka vardır. Ama neticede ka- rarı yönetim veriyor. Ağaoğlu yönetiminin, ilk sezonundaki transferlerden sadece Ekuban ve Nwakaeme’yi beğenmiştik. İkinci sezonunda alınan onlarca genç oyuncudan bir tek Sörloth takıma fayda sağlamıştı. Üçüncü sezonundaki toplam 26 transfer içinden Berat, Bakasetas ve Vitor Hugo’yu alkışlamıştık. Bu sezon taraftarın ve spor otoritelerinin eleştireceği boş transfer yok. Nereye eksik varsa oraya oyuncu alındı. Hem de kervan yolda değil yola çıkmadan oluşturularak.

Marek Hamsik, Gervinho, Peres, Cornelius transferlerine şapka çıkartılması gerektiğini özellikle Malatya maçında gördük. Koita, İsmail ve Dorukhan’ın da hazır olmaları halinde trans- ferde hedef tam 12’den tutturulmuş olacak. Geçen yıl pek verim alınamayan Yunus Mallı, Trondsen ve Djaniny’de bu iyi kadro içinde kendilerini daha fazla gösterecek. İlk yılında kulübü büyük bir borç sarmalından kurtaran ve alkışlanan, sonraki iki sezonunda ise kendisinden beklenmedik hatalar yapan Başkan Ağaoğlu, bu güzel kadroyu kurarak taraftarın kalbini tek- rar kazanmayı başardı.

MALATYA MAÇININ GÖSTERDİKLERİ


Bu transfer başarısına rağmen takım mükemmel mi? Hayır. Zaten her hattı en iyilerden oluşturmak mümkün değil. Ama Trabzonspor şu anki geniş kadrosu ile bu ligin en iyi takımlarından biri durumuna geldi. Şampiyonluk için de sonuna kadar yarışacak. Malatya ve belki Molde maçlarında da şunu gördük ki ofans hattı çok güzel işler çıkartıyor. Özellikle rakip defansın arasına ince paslarla giren, ön bölümde presle kazanılan toplarla pozisyonlar bulan bir takım var. Bunun yanında geçen yıl rakiplere fazla gol imkanı vermeyen defans hattı ise sezona tam hazır değil. Malatya’nın sayılmayan gollerini başka bir VAR hakemi ya da orta hakem pekâlâ verebilirdi. Bunu çok gördük geçmiş yıllarda. İsmail ikinci bölgede cesur oynuyor.

Üçüncü bölgede de Nwakaeme ve Hamsik’le uyumlu ama asıl kendi bölgesinde ise takıma sıkıntı yaşatıyor. Arkasına adam kaçırıyor. Hugo ve Edgar Le geçen yıla göre konsantrasyon sorunu yaşıyor. Bunu Uğurcan için de söyleyebiliriz. Trabzonspor’un atakları genelde sol kanat- tan gelişiyor. Hamsik pas trafiğini mükemmel organize ediyor. Berat oyun tarzı ile Hamsik’e benziyor ama genç oyuncunun rolü gereği biraz daha hızlı ve rakibe biraz daha sert basması lazım.

Kısaca takımın tam oturması için 5-6 hafta gerek. Lig uzun bir maraton. İyi başlangıç önemli ama erken havaya girmemek daha da önemli. Roma maçında datakıma başarılar diliyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap