SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zamlarla milletin aklını aldınız be...
4.02.2021

‘En düşük emekli maaşına 500 lira, asgari ücretliye 500 lira zam yaptık’ dediler. Bütçe delik deşik oldu. Merkez Bankası’ndaki döviz tükendi, vatandaşın yastık altındaki kefen parası da uçtu gitti. “Sıfır elde var sıfır, ne yapalım” denildi. Bu delikleri kapatmak gerek diyerek düğmeye basıldı. Milletin cebinden bu paranın hesabı yapıldı ve zam fırtınası estirilmeye başlandı.

Pandemi nedeniyle kepenk kapatan esnaflardan tutun da, ayakta durmak için direnen iş insanları yarınlar için neler yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. İktidar maaşlara zam yaptık diyerek açığı kapatmak için çareyi milletin cebindekini almakta buldu.

Büyük zam veren iktidar, bu zammı geri alabilmek için;

Buğday üreticisini batırdık, buğday ithal ediyoruz: EKMEĞE ZAM yapıldı.

Milletin ağzı çok tatlandı, şeker tüketimi arttı: ŞEKERE ZAM yapıldı.

Sebze üreticisi zarar ediyor dışarıdan getirelim: SEBZEYE ZAM yapıldı.

Meyve üretimi yetersiz kaldı ithal ediyoruz MEYVEYE ZAM yapıldı.

Kesilecek hayvan kalmadı hayvancılıkta destek sınıfta kaldı, ithal ediyoruz ETE ZAM yapıldı.

Doğal gaz bulduk ama ithal ediyoruz DOĞAL GAZA ZAM yapıldı.

Elektriği özelleştirdik alanlar batıyor ELEKTRİĞE ZAM yapıldı.

Otoyollar yaptırdık firma zarar ediyor OTOYOLA ZAM yapıldı.

Köprüler yaptık. Geçiş rakamı dolmadı firma zararda KÖPRÜYE ZAM yapıldı.

Yetmedi bütçeye çok para gerekli VERGİLERE ZAM yapıldı.

Zeytinyağı firmalara ithalat için kar bekliyor ZEYTİNYAĞINA ZAM yapıldı.

Pirinç yetersiz ithal ediyoruz açık var PİRİNCE ZAM yapıldı.

‘Bu delik bu zamlarla kapanmaz faizleri de artırın bakalım’ dendi, FAİZ YÜZDE 17 OLDU

Millete çok para verdik kendilerini alkole verdiler ALKOLLÜ İÇECEKLERE ZAM yapıldı.

Deprem oldu hazine tamtakır yeni konutlar gerekli DEPREM VERGİSİNE ZAM yapıldı.

Millet çok konuşmaya başladı sesini keselim TELEFONA ZAM yapıldı.

Yüz yüze eğitim internette yükü çok arttırdı İNTERNETE ZAM yapıldı.

ZAM… ZAM… ZAM.. ZAM..

MİLLETİN AKLINI ALDINIZ BE.

Oh ne ala değil mi? Vurun abalıya misali zam furyası ile yükü vatandaşın sırtına yüklemek işin kolayı. Yukarıda söz konusu olan her şeyin ülkemizde var olmasını sağlayan kaynakları sorsak hepsi satılmış.

Vallahi Billahi milletin nevri döndü zamları takip etmekten ve cebindeki kuruşları hesaplamaktan. Oynamayın milletin rızkı ile. Milletin gözünün içine baka baka size 500 lira

zam verdik diyerek milletin aklı ile dalga geçmeyin artık.

Millete verilenler hesaplanıyor, ballandıra ballandıra anlatılıyor da, şu yapılan harcamaları kimse söylemiyor. Kaynak yaratmak için satılmadık fabrika kalmadı, sıra arazilere geldi. Üretim yapmadan tüketen topluma dönüştük, dışa bağımlı hale geldik.

Beton ekonomisi ne hallere getirdi milleti. Askıda ekmeğe talim eder olduk. Bırakın kasabın önünden geçmeyi markete gitmeye korkar oldu millet. Bunları iktidar görmüyor, işitmiyor mu? Herkesin kullandığı klasik bir söz vardır, “Asgari ücret rakamını tespit edenler gelsinler de birkaç ay geçinsinler” diye.

Şimdi çıkar bir bilen ‘Bunları biz yapmadık serbest piyasa gereği’ der, işin içinden sıyırılırsa da şaşırmayın. Siyaset böyle bir şey.

Bu tablo karşısında millet kemer sıkmaya devam ederken, ülkemizi yönetenler masrafları kıstılar, fazlalık araçları garajlara çektiler, lambaların yarısını söndürdüler, giderler azaltıldı, karşılamayı, ağırlamayı, uğurlamayı yasakladılar, uçuklar otomobilleri azalttılar mı sanıyorsunuz?  Yanılıyorsunuz. Hiçbiri olmadı. Ne oldu derseniz; Meclis’e 69 yeni otomobil alıyorlarmış. Ne diyelim, hani bir söz vardır, “Yakarsa dünyayı garipler yakar” diye, işte bu gariplerin ettiği dualarla yeni bir güne merhaba diyorsunuz haberiniz ola.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap