SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türk Milleti
29.10.2020

Tam 97 yıl önce Türk milletinin verdiği kurtuluş mücadelesinin taçlandığı gün bugün. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşları ve Türk milletinin düşmana karşı verdiği mücadelede can verilip, kan dökülmüş, bedel ödenmişti.

Ancak artık sokaklarda düşman çizmelerinin sesi yoktu, sokaklar "Yaşasın Cumhuriyet" sesleriyle çınlıyordu. Bu mücadele sonrasında kurulan cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için millet olarak omuz omuza vererek bu günlere geldik. Her türlü namertliğe rağmen Türk oğlu Türk Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği bayramı coşkuyla kutlayıp cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bugünün anlam ve önemine dair Atatürk’ün

“Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz. Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilatıdır ki onun adı Cumhuriyettir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir.”

"Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır… Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir."

“Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.”

“Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.

Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.”

“Her karış toprağıyla bölünmez bütün olan ülkemiz Edirne'den Kars'a, İzmir'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a, Türk devletine yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak yurdudur.

Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.”

“Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.

Tekil devlet yapımız, ulusal birliğimizin, huzurun ve toplumsal barışın en önemli güvencesidir. Tekil devlet yapımızın, ülke tümlüğünün, ulusal birliğimizin sonsuza kadar korunacağından kimse kuşku duymamalıdır.”

“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

“Benim nâçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Evet, dünya döndükçe şanlı bayrağımızın altında Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde bir kez daha Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnet ve şükran duyguları ile anıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Ne mutlu Türküm diyene!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap