SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlık Bakanı ne demek istedi?
11.11.2020

 
Şık olmadı Sayın sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Büyük önder Türk oğlu Türk Atatürk’ü ölüm yıldönümünde anmak adına siyah maske kullanmakta nereden çıktı. Siyah maske Atatürk yad edilmez yada anılmaz Sayın bakan.

O maskenin yerine Atatürk’ün fotoğrafı ile sözlerini paylaşmaktan neden imtina ettiniz anlamak mümkün değil. Maske yerine farklı bir görsel paylaşmak neden zordu Sayın bakan. Atatürk söz konusu oldu mu ona karşı neden farklı pozisyon alma ihtiyacı hissedilir acaba.

Çok mu zordu maskenin yerine Atatürk’ün fotoğrafını kullanmak. Ne demek siyah maske kullanmak ne demek, Allah aşkına bırakın artık Atatürk üzerinden tartışma yaratacak adımlar atmayı. Ülkemin bakanı olarak salgın ile ilgili verilen mücadelede hep takdir görürken bu paylaşım onun eleştiri oklarına hedef olmasını sağlamıştır.

Oturduğunuz koltuk, 82 milyonun sahibi olduğu koltuk sayın bakan. Bunu unuttunuz, siyah maskenin üzerine 10 Kasım yazdınız da ne oldu, ne kazandınız, ne demek istediniz sayın bakan. Aksine size olan sempatiyi tepkiye dönüştürdünüz.

YALAN RÜZGARI ESTİRİLİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu anlamda kararlı davranan Albayrak ile ilgili şimdi sayısız yorum yapılmaya başlandı. Beyler bırakın kapı arkası dedikodularını Albayrak aslanlar gibi istifa edip köşesine çekildi.

Bugün kadar ekonomideki istikrarsızlığın tek sorumlusu olarak görülen Albayrak gitti, gözünüz aydın, bundan sonraki süreci takip edip ona göre bir değerlendirme yapılmalı. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Albayrak yumruklaşmış gibi bir yalan rüzgarı estiriliyor, beyler bölgemizin iki evladı birbiri ile didişmez bunu unutmayın.
Aynı nakaratı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Albayrak arasında tekrarlandı, ancak tutmadı, çünkü ülkemin yiğit adamlarıdır onlar, öyle dedikoduya pirim veren hareketlerden uzak durmayı bilirler, hele hele aileleri ile birlikte devlet terbiyesi almış bu kişileri yalan rüzgarına tutmayın.

Bir istifa var, işin içerisine her türlü sebep sokulurken birde aileler katıldı. Beyler benim bildiğim yanında eşi, bayan arkadaşı, annesi kısaca bir hanım var ise o kişi ile kavgaya bile tutulmaz, çünkü adamlık bunu gerektirir, siyaset sahnesinde ailelerin kullanılması inanın millet nezdinde kabul görmüyor, gelin bu tür manipülasyonlardan vazgeçin.

METİN KAYA KONUŞTURULMADI

Trabzon’da dün hiçte alışık olunmayan bir manzara yaşandı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığına aday olduğunu açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Metin Kaya’ya izin verilmedi. Her zaman olduğu gibi gözbebeğimiz olan emniyet mensuplarımızı toplantı salonuna gönderildi ve basın toplantısı engellendi.

Bence bu şık olmadı. Kaya açıklamasını yapsa kime zarar gelecekti. Salgın koşulları derseniz, iktidar partisinin genel başkanının katıldığı il kongrelerinde ki manzaraları sizlere hatırlatırım. Kol kola girip yürüyen topluluk mu ararsın, salonu dolduruş binlerce vatandaşımızı mı ararsınız hepsi bir arada bayrak sallıyordu.

Yasaklar ülkesi olmamız bizlere bir şeyler kazandırmaz inanın kazandırmaz. Demokrasinin gereğini yerine getirip hür iradesi ile insanların aday olmasının önünü kesmek hiçte güzel olmadı. Demokrasi adına yaşananların kabul görür tarafı yok.

Bir başka üzüldüğü nokta ise polislerimizin vatandaşlarla karşı karşıya bırakılmasıdır. Toplantı salonunda devlete, millete, bayrağa ve vatana karşı olanlar bir araya gelmedi, iktidar partisinin il başkanlığına talip olan bir kişiyi desteğe gelmiştiler.

Kim emniyetimizi böyle bir tablonun içerisinde almaya sürüklemişse hiçte doğru bir adım atmadı. Aksine daha fazla tepki toplanmasına neden olunmuştu. Her şeyin yolu yordamı vardır, filamanlarını asıp saatler önce basın açıklaması duyurusu yapan Metin Kaya’nın adaylık açıklaması yapmasına izin verilmemesi ise yanlıştı.

Konuşandan, yazandan korkamamak gerek.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap