SON DAKİKA
SON DAKİKA


Millet bıktı artık bir susun
22.07.2019

Bak şu konuşana. Bursa gibi gözbebeğimiz olan bir kentin belediye başkanı öyle saçma sapan ifadeler kullanmış ki insanın gülesi geliyor. Kardeşim konuşmuş olmak için laf edilmez. Başkan Alinur Aktaş, "30 Ağustos halkı ilgilendiren bir bayram değil" gibi bir laf etti. Şimdi bu şahsa ne demeli.

Önce eline bir tarih kitabı almasını ve 30 Ağustos ne anlam taşıyor onu öğrenmesini öneririm. Başkan gerçekten baltayı taşa vurdu, yada beynindeki Atatürk karşıtlığını yansıttı veya bu günün anlam ve öneminden haberi yok. Bırak be bu işleri başkan bırak. Bir milletin ve ülkenin dimdik ayakta kalmasına neden olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için kutlanan resmi ve ulusal bayramdır 30 Ağustos. O taarruz zaferle sonuçlanmasa idi Başkan Aktaş o koltukta oturabilecek miydi acaba? Ayıp ve günahtır. Tarihine bir insan bu kadar olumsuz ifadeler yakıştırmaz, ihanet etmez.

Belediye meclisinde 30 Ağustos’un tatil edilmesi yönündeki cevaba bakın, “O zaman ormancılık gününü de tatil yapalım” gel de sessiz kal. Bu lafları ediyorsun sonra da tepkiler gelince geri adım atıp tatil için onay veriyorsun.

Hani bir söz vardır ya adamın fikri ne ise zikri de odur, değişmez. Demek ki Başkana Aktaş’ı bundan sonra iyi takip etmek gerek. Aktaş, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Türkan saylan ve Nazım Hikmet’i de devlet ve bayrak düşmanı olarak yorumlayan isim olan bu zat hangi düşüncenin yolunda olduğunu ortaya koymuştur.

Din ile ilgili ahkam kesen Aktaş gibi isimler yüzünden millet artık bıktı. Yeter be kardeşim çekin elinizi dinin, devletin, bayrağın, vatanın, milletin, Atatürk’ün ve bayramların üzerinden. Bıktırdınız artık, kabak tadı verdi sen senin gibilerin sulanmış bu söylemleri.

Benim dinim, bayrağım, bayramım, milletim, vatanım, devletim Atatürk’ümün sahip olduğu anlam ve önemi bu kişilerden mi öğreneceğiz biz. Sen bak davana durmak yok yola devam et. Yüce Rabbim sen ve senin gibilere elbet bir gün bu bölüştüren, ayrıştıran, tokuşturan anlayışınız yüzünden ya bu dünyada yada öteki dünyada hesap soracaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap