SON DAKİKA
SON DAKİKA


Erdoğan’ın mı talimat vermesi gerekir?
7.01.2021

Milli Piyango çekilişinde büyük ikramiyenin 75 milyon lirası Varlık Fonu’na kalınca bu paranın omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığına yakalanan SMA’lı çocuklarımız için kullanılması yönünde sosyal medyada paylaşım üzerine paylaşım yapıldı.

İktidar cephesinden bu paylaşımlara, “Bilimsel kurullar onaylarsa çocuklar o tedaviye de alacak. Bu milletin çocuklarıyla, o annelerin duygularıyla oynamak, siyasi muhalefet yapmak yakışmaz. Tedavi onaylanırsa, cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır. O çocuklara her türlü imkan sağlanacak" şeklinde açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı denilerek tartışmaya nokta konulması sevindirici elbette, ancak yaşanan gelişmeler doğrultusunda cumhurbaşkanının talimatını mı beklemek gerek, topu hep Erdoğan’a yuvarlamak yerine ilgilisi olan aynı doğrultuda adımların atılması yönünde karar verip bu tartışmaya son vermeliydi.

Cumhurbaşkanı talimat elbette verecek. Ancak her konuda onun talimatını beklememek gerek. Herkes sorumlu olduğu alanda atılması gerekenleri, millet, ülke adına attığında sorun çıkmayacağı bilinmesine rağmen böyle bir yolu izlemek bütün eleştirilerin, ya da okların Erdoğan’a dönmesine neden olmakta. Bu nedenle artık her topu cumhurbaşkanına paslanılmasından vazgeçilmesi gerekir.

KADIN CİNAYETLERİ

Kadınlar her türlü saldırıya maruz kalıyor. Yaşananlar yürek yakıyor. Kalkan her el kadınlarımıza zarar veriyor hayatlarını alıp götürüyor. Bu konuda neler yapılıyor derseniz hükümet yapılması gerekenler konusunda her adımı atmaktan imtina etmiyor.

Bu yetmez, her kesimin tek yumruk olması kaçınılmaz olmuştur. Bu iş sadece iktidarın atacağı adımlarla çözümlenmeyeceği bir gerçek. İktidar muhalefetle kadınlar için bir araya gelmeyi başarmalı. Diğer taraftan bütün kadınlar ayrışmadan yaşananlara karşı bir ve bütün olmalı.

Bir akademisyenin öldürülmesinin ardından feryat edildi, ne oldu gündem değişti unutulmaya yüz tutarken Kocaeli’nde çocuklarının gözü önünde bir kadın daha cinayete kurban gitti.

Kadın cinayetleri ile mücadele, terör örgütü ile yapılan mücadele kadar önemlidir. Çünkü bu cinayetleri işleyenlerin teröristlerden farkı yok. Kim bu konuda arka planda kalırsa bu vebalin en büyük sorumlusu olur. İktidarda, muhalefette kadın cinayetleri konusunda yaptıkları önerilere sırtını dönme hakkına sahip değildir. Çünkü bu yara büyük. Hadi baylar bayanlar cumhurbaşkanı talimat vermeden bu konuda bir araya gelin de dinsin artık bu gözyaşı ve acı.

PROVOKATÖRLERE DİKKAT

Türkiye’nin gözbebeği üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AK Parti’den milletvekili aday adayı olan bir kişinin atanması üzerine öğrenciler ve akademisyenler ayaklanarak karara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanının bu tercihi yaparken partisinden aday adayı olmuş birisinin rektör seçmesinin bu kadar tartışma yaratacağını düşündüğünü umuyorum. Böyle bir atama dayatma ya da kutuplaştırmaya neden olduğunu kime sorsanız söyler. Bunu neden söyledim derseniz, gazeteci Bekir Coşkun’un isminin parka verilmesine önce evet, ardından hayır demek bu düşüncenin doğmasına katkı sağlamıştır.

Geçmişte yapılan yanlışlara aynı yanlışları yaparak karşılık vermenin kazanım değil, daha fazla tepki yarattığını artık bilmek ve anlamak gerek. Siyaset adına her yerde benden olana yer vardır anlayışı ile gönüller kazanmak, ya da o gönüllere girmek mümkün olmaz biline.

Bu arada tepki gösterenlerin arasına karışan provokatörlere dikkat. Her taşın altından çıkan bu kişilere karşı tepkilerini dile getirenlerinde dikkat etmesi gerekir. Onların da oyunlarına gelmemek gerektiğinin altını çizmek isterim. Hele hele üniversite kapısına kelepçe takarak kara bir leke oluşturanlar için gereğinin yapılması kaçınılmazdır. Polisime hakaret edenlerin ise affedilmesi mümkün değil.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap