SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eczacıların yakasından düşün
8.05.2020

Salgının hortlaması ile birlikte ortaya o kadar karmaşık bir yapı çıktı ki millet takip etmekte zorlanmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu arada hakkını teslim etmek gerekir. İlk günden bugüne kadar yılmadan her türlü saldırıya ve olumsuzluklara göğüs gererek yoluna devam ediyor. Bu sürecin bence yalnız adamı Koca oldu.

Diğer taraftan salgın nedeniyle en çok ihtiyaç duyulan meşke konusu aldı başını gidiyor. Becerip de bir maskeye vatandaşa bedava veremedik. Her yol denendi, sonunda suç eczacılara atıldı. Kimse sorgulamıyor maske bedava verilecek diyenleri. Buradan dikkatleri başka alana çevirmek ve eczacıları günah keçisi ilan etmek için ufak ufak manevralar yapılmaya başlandı.

Bir yaygın gazetenin yazarı adını vermediği bir depo çalışanı ile konuşmuş, topu getirmiş eczacıların kucağına atmış. Yapmayın, düşün eczacıların yakısından! Bu depocu eczanelerin kapısına kadar maskeleri götürüyormuş, eczacılarımız da almıyor, ardından da camlarına maske yok yazıyorlar... gibi laflar etmiş.

Bu da yetmemiş gibi eczacıları devleti suçlamakla itham eden bu depocu acaba hangi ülkede yaşıyor? Kardeşim maskeyi önce para, ardından bedava vereceğini söyleyen kim hükümet değil mi? Sonra e-devlet, ardından PTT ile kimlik numarası ile başvurun evlerinize bedava maske gönderilecekti hani nerede, biz hala bekliyoruz, aylar oldu gelmedi.

Bu kadar iktidara yalakalık yapmanın bir anlamı yok. Maske üzerinden bile yağcılığı yapmaktan utanmayanlara söyleyeceğim, eczacılar maske üzerinden kazanç sağlamak hesabı yapmaz. Bu tip iftiralarla maske olayında yaşanan başarısızlığın faturasını eczacılara kesme gayretleri insanları güldürüyor bilesiniz.

Maskelerin dağıtımının neden aksaksız yapılmadığının adresini iyi araştırın. Yanlış adrestesiniz. Bu yalakalık size farklı bir kazanç sağlayacaksa ona bir şey diyemem. Bu anlamda yağcılık yapanların aldıkları ücretleri bilmiyorum, bu nedenle bu yalakalık sizlere daha farklı kazanç sağlayacaksa ona bir şey diyemem, diyeceğim düşün eczacıların yakasından.

TRABZONLU BAŞKAN

Sosyal medya hesabından bir kavanoz mermi resmi koyarak muhalefete tehdit yağdıran AK Parti üyesi için sayısız tepki gelmişti. Böyle bir yaklaşıma İstanbul İl Başkanı Trabzon Oflu başkan gerekli cevabı vererek tartışmalara, “Bu şahsın AK Parti üyesi olduğunu tespit ettiğimiz anda o paylaşım yapılır yapılmaz tepki gösterdik. Hemen harekete geçtik. Şahsı kesin ihraç istemiyle disiplin kurulumuza sevk ettik. Yasal olarak takip edilmesi gereken süreçtir bu. Bundan önceki uygulamalarımızdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim: Bu tür kişilerin bizim partimizde yer almaları mümkün değildir. Tehdit etmek, kurşun göstermek... Bizim siyaset anlayışımızda yer alamaz” açıklaması ile konuya son noktayı koydu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap