SON DAKİKA
SON DAKİKA


Demek ki oluyormuş...
19.11.2020

 
Ülkemizin kanayan yarası oldu madenci kardeşlerimizin yaşadıkları sorunların giderilmemesi. Onların alın terinin, emeğinin karşılığını almak için attıkları adımlara her zaman olduğu gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olumlu yaklaşım gösterdi.

Manisa'da 36 gündür, Karaman Ermenek'te 79 gündür alacakları ve tazminatları için direnen madenciler Bakan Soylu ile bir araya geldiler. Madenci kardeşlerimiz Bakan Soylu ile yaptıkları 3 saate yakın görüşme sonrası masadan umutla ayrıldılar.

Demek ki oluyormuş. Soylu’nun bu yaklaşımı hem madenciler hem de halk tarafından takdirle karşılandı. Özlenen bir tablonun oluşması ülke olarak şu sıralar yaşadığımız sıkıntılı günlerde biraz olsun yüzlerde tebessüm ve umutlu bekleyiş yarattı.

Yapılan görüşmede bir anlaşmaya varıldı. Bakan Soylu’nun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bir toplantı yapılarak sorunların masaya yatırılıp çözümlenmesi için söz vermesi bir devlet adamı olmanın yanı sıra toplumun huzurunu düşünen bir bakan olarak alkışlanacak bir yaklaşım oldu.

ŞİKAYET BİLE EDİLİYOR

Bakan Soylu’nun devlet ciddiyeti içerisinde attığı adımlara zaman zaman takoz olmak adına kapı arkası işler çevrilmiyor mu, çevriliyor. Bunlar zamanla, yüreği ve kalbi bir çalışan Soylu’nun önüne düşüyor, kim nerede ne yapmış ortalığa saçılıyor.

Trabzon’da kanuna, kurallara uygun olmayan bir isteği yerine getirmeyen Bakan Soylu’yu şikayet etme yoluna bile gidildiğini söylemek isterim. Şikayetçilerin bir milletvekilinden aldıkları telefonla bunu yaptıkları da iddia ediliyor.

Her ne kadar Trabzon milletvekili olmasa da Bakan Soylu Trabzonludur biliyorsunuz. Bir eli her zaman bu kentte olmuştur. Taleplere kanunlar ve kurallar çerçevesinde gerekli cevabı verip, bunların hayata geçmesi adına verdiği talimatlar kendisinin dediği gibi bakanlığa gidilip öğrenilebilir.

SOYLU’NUN ÇAĞRISI

Virüse karşı mücadeleye yoğun şekilde devam ediyoruz. Yaşa bakmayan, herkesi ölümle burun buruna getiren bu virüsün nerede, ne zaman ve kime bulaşacağı bilinmiyor ancak bilinen bir gerçek var: Maske, hijyen ve mesafe kurallarına uyulması halinde yayılmayan bu virüse vatandaşın yenik düşmesine engel olunabiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bu işe delikanlılık falan dayanmıyor, kimse kendine çok güvenmesin. Beni bile yere serdi” sözleri umarım herkese ders olur. Göreve geldikten sonra başta terör olmak üzere birçok konuda mücadelede sırtı yere gelmeyen Bakan Soylu’nun bu söylemiyle ne kadar ciddi ve tehlikeli bir olayla karşı karşıya olduğumuzu anlayabiliriz.

Salgının boyutu o kadar büyüdü ki rakamlara takılmayın, olayın vahameti nedeniyle evlerinizde bile dikkatli olun, eşlerin, çocukların evlerinde bile mesafe kurallarına uyulması isteniyor. Hala anlamayan var mı? Bu konuda da Soylu’nun, “Evin içinde de dikkat edelim. Evin içinde dikkat edersek birçok meseleyi çözme kabiliyetine sahip oluruz” sözlerini hiç olmazsa dikkate alın.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap