SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çiftçiler günü ve seçim
15.05.2019

Gel de şaşırma. İstanbul seçimi iptal edildi. Yeni oyunlar sahneye konulmaya başlandı. İktidara veya ortağına eleştiri getirenler için saldırılar başladı, yumruklar, bıçaklar, sözler havada havada uçuşmaya başladı. Sindirme politikası geçer akçe olmaya başladı. Nedir bu kin bu ne nefret Allah aşkına.

Bunlar yetmezmiş gibi İstanbul’da 31 Mart’ta oy kullananların kütükleri başka illere göndermeye, yada kütükten silinmeye başlandı. Hangi ülkede yaşıyoruz. Seçim kazanmak için her yol mubah diyerek her türlü maniplede bulunmak hangi aklın ürünü acaba.

Oyları çaldılar deniliyor, çalan kim açıklanmıyor. Oy çalınma işlemi var ise geriye dönük tüm seçimlerde demek ki bugüne kadar oylar çalınmış. Milletin kütüğünü sağa sola gönderen, silen de oyu çalmış olmuyor mu? Sadece çalmak değil, milletin oyu gasp ediliyor, bunları kim yapıyor, bugün muhalefeti oy çalmakla suçlayan iktidar. İstanbul seçmeni kayboluyor, bunları kim yapıyor iktidar partisine sormak gerek.

Bakın İstanbul seçimi ile ilgili vatandaş, “Acaba Kırıkkale’nin Yahşiyan Belediye Başkanı MHP’li Osman Türkyılmaz iktidar partili kişiden devraldığı belediye için, ‘belediyede 30’a yakın yolsuzluk tespit edildi. Zimmete para geçirildi’ sözleri İstanbul için de mi geçerli ki bu kadar kıyamet kopartılıyor” İddiasında bulunuyor.

Arkadaş sanatçılar konuşacak kariyerlerine zarar verirler diyecek onlara aba altından sopa göstereceksin, her şey güzel olacak diyene bıçaklı saldırı yapılacak sesiniz çıkmayacak, gazeteciye yumruklu sopalı saldırı yapılacak çıtınız çıkmayacak, İstanbul’daki seçmenlerin oylarının çalınması adına kütükleri silinecek, başka illere nakledilecek tık yok. Allah aşkına bırakın milletin aklı ile dalga geçmeyi.

Seçim derdine düşen iktidar, geçim derdindeki vatandaşı unutmuş, varsa yoksa İstanbul seçimi diyerek vatandaşın unutmuş. Bakın TÜİK Tarım Ürünleri Fiyat Endeksini açıkladı. Belki dikkatinizden kaçmıştır hatırlatayım, Çiftçilerin üretim maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30,75 artış gösterdi. Üretim maliyeti en çok artan ürün yüzde 17,02 ile domates oldu. Onu kuru soğan ve patates izledi. Üretim maliyeti en düşen ürün ise yüzde 24,20 ile salatalık oldu.

Çiftçiler günü bu rakamlar karşısında nasıl kutlanacak diye sormak isterim. İktidardan çiftçilerimizin bu mutlu! Gününü kutlamasını beklerdim. Dün dünyadaki çiftçiler bu günü kutlarken bizim çiftçi kardeşlerimiz kan ağlıyor duyan yok. Neden duyasınız ki.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap