SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ben Türküm ve Barbarım..!
19.06.2021

Akıl tutulması yaşayanlar Türk’e, Türklüğe ve en büyük Türk dünya lideri Atatürk’e dil uzatmaktan imtina etmeyip alçaklaşanların okuması gereken bir alıntıyı sizinle paylaşmak isterim. Medeniyet diyerek birçok değerden uzaklaşan, ya da gericiliği kendine meslek edinenlerin ortalıkta cirit attığı bir dönemde söylenecek o kadar çok söz var ki. Türk olmayı ayrıcalıkla ve özel kılan damarlarında taşıdığı asil kandandır.

BÖYLE DOĞDUM BÖYLE ÖLECEĞİM

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk’ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.”

TÜRK BUDUR

“Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne yedi bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir” sözlerini hatırlatarak aşağıdaki alıntıyı herkesin dikkatlice okumasını tavsiye ederim.

"Avrupa taş devrini yaşarken onu tunç ve bakır devrini yaşamadan demir devrine atlattığım için barbarım."

"Dünyanın belki de ilk müzik aleti olan ağız kopuzunu 8000 yıl önce icat edip kullandığım için barbarım."

"Dünyanın bilinen en eski halısı olan Pazırık halısını 2500 yıl önce dokunduğum için barbarım."

"Ordulara bugünkü düzenini veren 10’luk düzeni bulup kullandığım için barbarım."

"Daha Avrupalı ağaçlarda yaşayıp, toplayıcılık yaparken devlet düzeni kurup yasalar yaptığım için barbarım."

"Esir edilen Çinliyi zevk için öldüren komutanını kendi eliyle idam eden Oğuz Kağan atam kadar adaletli olduğum için barbarım."

"Aslına en uygun şekilde dünya haritasını çizdiğim için barbarım."

"Savaşı katliamdan çıkarıp bir sanat haline getirdiğim için barbarım."

"14.000 yıl önce kayalara resimler oyarak ilk cümleyi yazıya geçirdiğim için barbarım."

"Bütün dünya güneşe, aya taşa toprağa tapınırken ben ilk kez tek Tanrı dediğim için barbarım."

"Kadın her yerde mal gibi alınıp satılırken, hor görülüp eziyet edilirken ben onu baş tacı ettiğim ve kendimden önce ihtiyaçlarını karşılayıp sağlığını düşündüğüm için barbarım."

"Avrupa banyo tuvalet nedir bilmezken kir ve koku içinde lağım çukuru halinde yaşarken suyu temizliği benden öğrendiği için barbarım."

"Kurultaylarda Hakan seçtiğim Hakan'ı görevden aldığımdan dolayı. Toplumculuğun ilk örneğini verdiğim için barbarım."

"Avrupa cadı kazanında birbirini kaynatırken ben tekke ve dergahlarda fakir fukara için çorba kaynattığım kuşların su ihtiyacı için yüksek duvar üstlerine taş kurnalar kurduğum için barbarım."

Ben Türk'üm ve barbarım!

Onlar medeni olmaya devam etsin!

***

İşte Atatürk’ün bu sözlerinden sonra Türklere barbar gibi yakıştırmaya yapma alçaklığını gösterenlere umarım bu sözler ders olur.

POLİSLERİMİZ NEDEN İNTİHAR EDİYOR

Polislerimiz milletimizin göz bebeğidir. En üst rütbelisinden en alt görevlisine kadar ülkemin dinamiklerinden biridir polislerimiz. Bağrımızdan çıkardığımız evlatlarımız gecesini gündüzüne katarak iç ve dış düşmanlara göğüslerini gererler. Huzurun sağlanması için canlarını feda eden polislerimizin sorunlarını çözmede atılacak her türlü adım anlar için değil.

Yiğittirler, namertlere boyun eğmezler, haksızlıklar karşısında görevlerini yapmaktan imtina etmeyen polislerimizden intihar edenlerin sayısının artamaya başladığı gözlemleniyor. Son haftalarda intihar eden evlatlarımızın sayısının artmasını hep birlikte sorgulamalıyız.

Onların içinde bulundukları konum ve koşulların daha yakından ilgilenilmesinin şart olduğunu söylemek isterim. Hele hele mesleğe yeni başlayan polislerimizin intihar etmesi bu önerimi daha da güçlendirmekte. Amirlerinin, halkın tüm söylemlerini göğüsleyen bu evlatlarımız için zaman geçirilmeden gerekli adımlar atılmalı, sosyal, ekonomik anlamda desteklenmeli, meslek için dayanışmanın en üst seviyede olması amirlerin tahakkümünün insaf ölçülerini aşmasına izin verilmemeli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap