SON DAKİKA
SON DAKİKA


AB’nin iki yüzü
26.03.2020

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye ile bir ve bütün olduğunu bilmeyen yoktur. Bu birliğin bozulması adına atılan her türlü tehlikeli adım karşısında uyanık olmak gerek. Prof. Dr. Emete Gözügüzelli’nin, “KKTC'de milli değerleri ifade eden insanlara saldıran ekip kim/lerin güdümünde? Linç kültürü inşa edenler kimler? Bunların ABD, Almanya, İsviçre, ara bölge vd yerlerde aldıkları eğitimlerle, tarih kitaplarını değiştirme, ortak kimlik oluşturma vs faaliyetlerinden haberdar mısınız?” sözlerinizi herkesin dikkatine sunmak isterim.

Bu emellerin hayata geçmesi için gerek KKTC’de gerek Türkiye’de mücadele veren iç ve dış mihraklara karşı hazırlıklı olmak ve bu oyunlara gelmemek gerek. Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak. Bunun aksine hizmet etmeye çalışanlar bilsinler ki avuçlarını yalarlar. Yeter ki hep birlikte uyanık olalım.

AB’NİN İKİ YÜZÜ

ABD’nin kirli oyunlarına eşlik eden Avrupa Birliği’nin iki yüzlü politika izlediğini hiç ama hiç unutmamak gerek. Yaptıkları açıklamada virüsle mücadele için Ruma 800 milyon Euro, Kıbrıs Türkü’ne 5 milyon Euro vereceğini açıklamış.

Bu birliğin ikiyüzlülüğünü ortaya seren bu tutumu Kuzey Kıbrıs’ta ki soydaşlarımıza yapılan azınlık muamelesinden başka bir şey değildir. Böyle bir açıklama ile soydaşlarımıza hakaret eden bu birliğin yapacağı yardım yere batsın. Umarım KKTC bu mücadele adı altında verileceği söylenilen parayı kabul etmez.

BAK ŞU İMAMA

Denizli Bayramyeri Camii İmamı Fettah Kahraman'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Kahraman, rakı içen vatandaşları hedef göstererek "Elbet önümüze geleceksiniz, o zaman pamuk yerine rakı şişesi tıkayacağız" ifadelerini kullandı.

Görevi namaz kıldırmak, camilerimizin ihtiyaçlarını temin etmek, camilerimize sahip çıkmak, cemaati bilgilendirmek ve söz sahibi olma gibi önemli bir görevi olan bu imamın abuk sabuk paylaşımlarını okuyanlar söylenmesi gerekeni elbette söylüyordur.

Şimdi buna ne demeli. Dinimizi anlatması, insanların ibadetine önderlik etmesi adına imamlık görevi verilen bu zatın söylemleri acaba hangi inançta var. İnsanların dirisine saygı göstermiyorsun bari ölüsüne saygı gösterme adına biraz terbiyeli ol be adam.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap