SON DAKİKA
SON DAKİKA


Küçük adamların büyük oyunu!
11.05.2019

YSK millete ramazan ayındaki ilk iftarını çok gördü.

31 Mart'ta ülke genelinde yapılan yerel seçimlerden halk ve ülke olarak bir beklentimiz vardı. Ülkemiz ve demokrasimiz için bir arayışa ihtiyacımız vardı. Huzur bulmaya çalışıyorduk. Ülkemizin bütünlüğü için, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için, hukuk için ama bir türlü olmuyor. Başta iç barışımız olmak üzere milli dayanışmamız çok yara aldı.

Yerel seçimlerde tüm gözler İstanbul’u gözlüyordu. Mevcut iktidarın güvencesinde halkın tercihi kazanırken, kişiye göre hukuk vicdanları ağlatmaya başladı. YSK tarafından iptal edilen İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri hukukun keyfiyete göre olmuştur. Oysa YSK Başkanı Sadi Güven 2014 yılında şöyle diyordu: Kesinleşmiş seçmen listelerinin yeniden incelenmesi mümkün değildir. Mazbatanın iptali istenemez. Yolsuzluk tespit edilirse, seçim yenilenmez, yolsuzluk yapanlar ceza mahkemesinde yargılanır.

Peki, İstanbul seçimleri neden iptal oldu?

Hesap basit.

Hukuktan kaçmak isteyen küçük adamlar, 'İstanbul seçimlerini kazanamazsak boynumuzu aşan yolsuzluklara battık, seçim mutlaka alınmalıdır' diye düşünüyorlardı. Demokrasi kuralları içinde boğulacaklarını da biliyorlardı. Ama kul hakkı yemeyi hiç düşünemediler. YSK darbesi birilerinin yüzlerini güldürdü. Ülke umurlarında bile değil. İstanbul’u allem kallem alma dertleri para ve iktidarda kalma telaşıdır! Ama maymunun gözü açıldı.

Bu ülkeye İmamoğlu tarzı lazım. Resmen koca ülkeye ders verdi. İki ay sonraki zoraki seçimde Ekrem İmamoğlu, sabırlı, sevimli ve düzgün duruşu ile sadece İstanbul’a değil tüm ülkeye başkan olacağını gösterdi. Senelerce ülkemizde yaşanan siyasetin yüksek geriliminden kurtaracağını halkımıza inandırdı. YSK Başkanı vermiş olduğu yanlı ve hukuksuz kararıyla Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir. Bugün ülkemizde demokrasiden söz etmek hayalden başka bir şey değildir. Her zaman nasıl bir demokrasi, kime göre demokrasi sözleri havada kalmıştır.

İşte demokrasiyi de, kutuplaşan halkı da, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları da kurtaracak yeni liderimiz hazır görünüyor gibi. İyi, güzel ne varsa birlikte yaşamak çok yakın. Ramazanın ilk iftarında halkımıza yapılan işkencenin sorumlusu kul hakkından nasıl kurtulacak? Şunu hiç unutmayalım. Bir ülkede demokrasi varsa yasak yoktur. Şimdi ülkemizin batmış olduğu yolsuzlukları kurtarma oyunlarını halkımızın bozacağına inanıyorum.

En büyük güç halkın gücüdür.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap