SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Zeytinburnu'nda boşaltılan 5 katlı bina çöktü!

Zeytinburnu'nda boşaltılan 5 katlı bina çöktü!

06 Mayıs 2021 Perşembe - 13:29




İstanbul Zeytinburnu'nda boşaltılan 5 katlı bina çöktü, bazı araçlar hasar gördü. Ölen ve yaralanan olmazken çöken binanın enkazında çalışma başlatıldı.





İstanbul Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde daha önce boşaltılan 5 katlı bina çöktü. 

Dün gece binanın kolonlarından ses gelince bina sakinlerinin acil olarak tahliye edildiği belirtildi. 

Çöken binanın altında kalan bazı araçlar zarar görürken, enkazda çalışma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Zeytinburnu'nda çöken bina ile ilgili bir açıklama yaptı. Binanın daha önceden boşaltıldığı belirtilen açıklamada, olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. 

"SESİ DUYUNCA KAÇALIM DEDİM, O ANDA BİNA YIKILDI"


Mahalle sakinlerinden Kadir Yılmaz, "Dün akşam binalardan sesler geldi. Apartmandaki komşulara haber verdim. Bu yüzden binayı boşalttık. Sabah eşyamı almaya çıkıyordum. Baktım ses geliyor dedim ki 'kaçalım' Telefonumu çıkardım çekeyim diye, sonra bina yıkıldı. Tamamen boştu, yaralanan olmadı" dedi.

CNN TÜRK muhabiri Dilay Dilaver şu bilgileri aktardı:

Bu bina dün gece sahur vaktinde tahliye edilmiş. Bugün tam kapanma olmasaydı bu sokağa semt pazarı kurulacaktı. O zaman daha büyük bir felaket olabilirdi. Cihazlarla binada biri var mı diye dinleniyor. Dün gece sahur vaktinde boşaltılmıştı, büyük bir felaketten dönüldü. Bir süredir bu binadan çatırtılar geldiğini söylüyorlar. Ekipler gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

"BÜYÜK BİR FELAKET OLABİLİRDİ"

Vatandaşlar çok gürültülü bir çökme olduğunu söylüyorlar. Etrafta araçlar vardı. Ekipler de kontrolleri yapıyorlar. Çevredeki vatandaşlar da çok korktu. Büyük bir felaket olabilirdi. Sadece saatlerle önlendi. İnsan hareketliliğinin en fazla olduğu mahallelerden biri. Bina da oldukça eski bir yapıydı.

"FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ"


Bina tahliye edildikten 8-10 saat sonra çöküyor. İşlek bir cadde. Çevrede çok sayıda iş yeri ve bina var. hemen aşağıda araçların bir kısmının da enkaz altında olduğunu görüyoruz. Facianın eşiğinden dönüldü. İşlemler titizlikle sürdürülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap