SON DAKİKA



Haber > Yaşam > TSK’ya ilk silahlı drone teslimatı

TSK’ya ilk silahlı drone teslimatı

01 Şubat 2020 Cumartesi - 18:48




Türkiye'nin ilk milli silahlı drone sistemi Songar, güvenlik güçlerinin envanterine girdi. Songar, sahip olduğu atış hassasiyetiyle asimetrik harbin önemli milli kabiliyetlerinden biri olarak göz doldurdu. Songar, gelecek aylarda Efes ve Mavi Vatan tatbikatlarında rol almaya hazırlanıyor.





Türkiye'nin ilk milli silahlı drone  sistemi Songar, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, savunma sanayisine yönelik  olarak sistem, alt sistem, donanım ve yazılım geliştiren ASİSGUARD, bir süredir  üzerinde çalıştığı, güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda yeni kabiliyetler  kazandırdığı Songar'ın ilk teslimatını gerçekleştirdi. Songar, kabul testlerinin  başarıyla tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katıldı.

İlk kez geçen yılki Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda tanıtılan  Songar'ın teslimi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı  Kuvvetleri yetkililerinin katılımıyla yapıldı. Yoğun çalışmalar sonucu ASİSGUARD  tarafından özgün olarak tasarlanan Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü  ile geliştirilmeye devam edilen Songar, sahip olduğu atış hassasiyetiyle  asimetrik harbin önemli milli kabiliyetlerinden biri olarak göz doldurdu.

Teslimatla birlikte, Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerine  kazandırdığı milli sistemlere bir yenisi eklenmiş oldu.

Yatırım da geliştirme de sürecek

ASİSGUARD Genel Müdürü Ayhan Sunar, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu milli  sistem çözümlerini geliştirmek üzere yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ürün ailelerinde öne çıkan drone sistemlerinden Songar'ın TSK  envanterine kabul edilmiş olmasından dolayı büyük gurur yaşadıklarını belirten  Sunar, şöyle konuştu:

"Ülkemizin ilk silahlı milli drone sistemi olma özelliği taşıyan  Songar, hedef bölgenin tespitinden tehdidi etkisiz hale getirmeye, operasyon  sonrası hasar belirlenmesinden gerçek zamanlı görüntü aktarımına kadar kritik  birçok görevi icra edebiliyor. Tekli veya çoklu drone sistemiyle eş zamanlı görev  yapabilen Songar'ın güvenlik operasyonlarında önemli görevler üstleneceğine  inanıyoruz. Yerli sanayimizi yenilikçi milli teknolojilerle ileri taşımaya  odaklanarak yatırımlarımıza devam ederken, Songar'a yeni gelişmiş özellikler  kazandırmak üzere de çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Sunar, Songar ile gelecek aylarda Efes ve Mavi Vatan tatbikatlarında  da etkin rol almaya hazırlandıklarını kaydetti.

Farklı görevler için hazırlanıyor

Songar'ın özgün stabilizasyon sistemi için ulusal ve uluslararası  patent başvuruları yapıldı.

Silahlı drone, otomatik makineli tüfekle teçhiz edilmiş 10 kilometre  yarıçaplı bir menzil içinde harekat gerçekleştirebiliyor. Gerçek zamanlı görüntü  aktarımı yapabilen sistem, 200 adet 5,56 kalibre 45 milimetre NATO sınıfı mermi  taşıyabiliyor. Özel esnek mermi yolu ve otomatik ateşleme mekanizmasına sahip  sistem, 2 bin 800 metre irtifa içinde görev yapıyor. Üçlü Songar, sürü uçuşu ile  birlikte harekat sahasında büyük etki yaratıyor.
İlk olarak otomatik makineli tüfekle tanıtılan Songar'a daha sonra  bomba atar entegre edildi. Ayrıca TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme  Enstitüsünün (SAGE) Togan silah sisteminin Songar'a entegrasyonu ve yakın hava  desteği kabiliyetinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Songar, ABD, İsrail, Çin, İngiltere'nin dahil olduğu çeşitli  ülkelerdeki yayınlarda dünyanın ilk operasyonel silahlı drone sistemi olarak  gösterilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TSK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap