SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Tıp dünyasını şaşkına çeviren olay! İki kez ölüp geldi

Tıp dünyasını şaşkına çeviren olay! İki kez ölüp geldi

01 Mayıs 2022 Pazar - 17:06




Amatör kalecinin başına gelenler duyanları şaşkına çevirdi! Tıp dünyasında da eşi benzerine zor rastlanan bu olay, genç adamın hayatında ise dönüm noktası oldu.





Kuzey Galler'deki Prestatyn kasabası futbol takımında oynayan 20 yaşındaki Brooklyn Peakman, doğduktan hemen sonra iki büyük kalp ameliyatı geçirdi. Kalbinin iki ana kan damarı ters yönde olan ve kanı yanlış yönlere akan Brooklyn, hayatı boyunca da zor günler yaşadı. Öyle ki başına gelenler filmleri aratmayacak cinsten.

20 yaşındaki genç futbolcu yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı gerçek anlamda iki kez öldü! Bunlardan ilkini 17 dakika boyunca süren bir felç atağı sırasında yaşadı. Bu felç teknik olarak kişinin tüm fonksiyonlarını durduruyordu. 17 dakikanın ardından hayata dönen genç adam ikinci ölümünü de bir Noel gecesi girdiği ameliyatta yaşadı. Ameliyatta işlerin ters gitmesi sonucu girdiği koma yüzünden Brooklyn ikinci kez öldü ve dakikalar sonra yeniden kalbi atmaya başladı. Tüm bu yaşananların ardından doktorlar acil bir şekilde kalp nakline ihtiyacı olduğunu söyledi.

HEYECANI YARIDA KALDI

İki kez ölen ve hayata dönen Brooklyn için ailesi oldukça endişeliydi. Uzmanların yaşaması için elinden geleni yapmaları yine de yaşanan korkuyu telafi etmeye yetmiyordu. Teknik olarak çok az kişinin başına gelen bu olaydan sonra Brooklyn hayata var gücüyle sarılmaya devam etti. Uzun yıllar uygun kalbin nakli için bekleyen genç adama sonunda uygun bir donör bulundu. Heyecanla ameliyata giren Brooklyn'in göğsü açılmıştı ve kalp nakli için bekliyordu ancak bu sefer de ameliyat iptal edildi. Doktorlar, donör organın eşleşmesini yetersiz bulduğu için nakli gerçekleştirmedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap