SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Şanlıurfa'da 14 ceylan kaldı iddiası

Şanlıurfa'da 14 ceylan kaldı iddiası

15 Ocak 2021 Cuma - 15:07




Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak İl Şube Müdürü Orhan Kalay, Şanlıurfa'da ceylan sayısının azalmasına ilişkin açıklama yaptı.





Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak İl Şube Müdürü Orhan Kalay, sosyal medyada dolaşan Şanlıurfa'da ceylan sayısının azaldığına dair iddialara açıklık getirdi. Kalay, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve saha içindeki üretme istasyonunda 590 ceylan olduğunu, 50 adet ceylanın da Şırnak'ta doğal yaşam alanları ile buluşturulduğunu aktardı. 

Kalay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: 

"Şanlıurfa-Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve saha içindeki üretme istasyonunda (2020 yılı envanter verilerine göre) şu an itibari ile 590 ceylanımız var. Ayrıca buradan alınan 50 ceylanı da Şırnak'ta, Cudi dağı eski ceylan yaşam alanlarında doğa ile buluşturduk. Durumları gayet iyi... Yaban hayatı kaynaklarımızı tehdit eden unsurların başında kaçak-usulsüz avcılık var ne yazık ki. Bunu da hep beraber ne kadar azaltabilirsek ne mutlu bize..."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap