SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Safari kazasında cip sürücüsünün ifadesi ortaya çıktı

Safari kazasında cip sürücüsünün ifadesi ortaya çıktı

27 Ağustos 2022 Cumartesi - 17:40




Marmaris'te 5 turistin hayatını kaybettiği kaza sonrası tutuklanan safari cipin sürücüsünün ifadesi ortaya çıktı. Şoförün olay yerine 800 metre kala araçtakileri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardığını, ancak kimsenin kendisini dinlemediğini söylediği öğrenildi.





Muğla Marmaris'te 5 turistin öldüğü safari kazasında cip sürücüsünün ifadesi ortaya çıktı.

Tutuklanan sürücü M.A. ifadesinde, "Araç harekete başlamadan ve devamında hatta kaza yerine 800 metre mesafe öncesine kadar araçta bulunanlara emniyet kemeri için uyardım, ancak kimse beni takmadı" dedi.

M.A., 40- 50 kilometre hızla ilerlediğini belirterek, "Yağış nedeniyle virajda aracın kontrolünü kaybettim. Böyle bir kazanın yaşanmasını istemezdim, suçsuzum" diye konuştu.

Kaza sonrası gözaltına alınan tur şirketinin sahibi C. A., adli kontrol şartı ile otomobilin sürücüsü A.K.T. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Kaza öncesi turistlerin son görüntüleri.


Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 savcının görevlendirildiği kazanın geniş kapsamlı araştırılması için alt dalı otomotiv olan 1 makine mühendisi ile 1 trafik bilirkişinin yer alacağı 2 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu. Bilirkişi heyeti çekici ile Menteşe ilçesindeki TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna götürülen cipte kaza öncesi usule aykırı müdahalede bulunulup, bulunulmadığının tespitine yönelik çalışma yapacak.

NE OLMUŞTU?

24 Ağustos'taki kazada Irak uyruklu turistleri taşıyan safari cipi, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Devrilen cip, metrelerce sürüklendi. Bu sırada arkadan gelen A.K.T. yönetimindeki otomobil de cipe çarptı. Kazada üstü açık cipte bulunan turistler yola savruldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap