SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Sabahları Uyanmaya Üşeniyor musunuz? Peki bunu nasıl yenebilirsiniz?

Sabahları Uyanmaya Üşeniyor musunuz? Peki bunu nasıl yenebilirsiniz?

22 Ekim 2023 Pazar - 10:39




Herkesin aslında benzer şeyler yaşadığı günümüzde alarm çalıyor, gün başlıyor… Fakat çoğumuz ya alarmı kapatıyor ya erteliyoruz.





patronlardunyasi'daki habere göre; Sabah tembelliği ya da isteksizliğini yenmenin en etkili yollarından biri, gece önceden açık hedefler belirlemek. Sabah uyandığınızda ne yapmanız gerektiğini tam olarak bilmek, tereddütü ortadan kaldırmaya ve sizi hemen harekete geçirmeye yardımcı olur.

KENDİNİZE SABAH RUTİNİNİ OLUŞTURUN

İyi planlanmış bir sabah rutinine sahip olmak, zihin ve bedeninizi hareket etmeye alıştırmaya yardımcı olabilir. Egzersiz, meditasyon veya sağlıklı bir kahvaltı gibi aktiviteleri rutininize dahil ederek gününüze ivme kazandırabilirsiniz.




DİKKATİ DAĞITANLARI SIRALAYIN

Sabah üretkenliğini bozan yaygın dikkat dağıtan unsurları belirleyin ve bir liste yapın. Listedeki maddelerin etkisini minimize etmek için yollar bulun. Mesela telefonunuzu sessize alın, dikkatinizi dağıtan web sitelerini engelleyin ve düzensizlikten arınmış bir çalışma alanı oluşturun.




EN ZOR GÖREVLE BAŞLAYIN

Sabah tembelliği ile savaşmanın en etkili yollarından biri, sabah ilk iş olarak, yapacaklar listenizde en zor ya da korkutucu olan görevi yapın. Bu görevi hallettikten sonra, yapılacaklar listenizde geri kalan maddeler çok daha yönetilebilir görünecektir. Bu yaklaşım motivasyonunuzu artırabilir ve isteksizliği azaltabilir.

İKİ DAKİKA KURALINI KULLANIN




İki dakikadan az sürecek küçük bir görevle karşılaşırsanız, hemen yapın. Hızlı görevleri ertelemek, sabah isteksizliğini artırabilir.

HESAP VEREBİLİRLİK




Sabah hedeflerinizi bir arkadaşa, aile ferdine veya iş arkadaşına anlatın ve sizi kontrol etmesini isteyin. Sizi sorumlu tutacak birinin olması, hedeflere odaklanmanız için gereken motivasyonu sağlayabilir.

ZAMAN ARALIKLARI YARATIN

Sabah saatlerinde farklı görevler için belirli zaman aralıkları ayırın. Her aktivite için ne kadar zaman harcayacağınıza sınırlar koyarak verimliliğinizi artırabilir ve ertelemeye karşı direnç oluşturabilirsiniz.




KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Sabah görevlerinizi tamamladıktan sonra kendinizi ödüllendirin. İşlerinizi bitirdikten sonra sizi bekleyen küçük bir ödül veya mola olduğunu bilmek, odaklanmanızı sağlamak için önemli bir itici güç olabilir.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap