SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Roma'da 2 bin yıllık evin keşfi

Roma'da 2 bin yıllık evin keşfi

13 Aralık 2023 Çarşamba - 15:57




İtalya'nın başkenti Roma'daki tarihi Kolezyum yakınlarında, içinde mozaik de olan ve Antik Roma döneminden kalma özel bir konutun keşfedildiği bildirildi.





Tarihin önemli dönemlerine tanıklık eden Roma kentinde binlerce yıllık eserlerin keşfine devam ediliyor. Antik Roma döneminden kalma ve 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen bir konutun keşfi heyecan uyandırdı.

GEÇ CUMHURİYET DÖNEMİNDEN KALMA

İtalya Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Palatino tepesi ile Roma Forumu arasındaki Kolezyum Arkeolojik Parkı içinde, Roma'nın geç cumhuriyet döneminden kalma bir konut keşfedildi.

Yapının, milattan önce 2. yüzyılın ikinci yarısı ile milattan sonraki 1. yüzyılın sonu arasında en az üç aşamada inşa edildiği belirtildi.

RUSTİK TARZDA MOZAİK

Söz konusu konutta bir atriyum, bir bahçe ile yemek salonu bulunurken, ayrıca yetkililer tarafından "olağanüstü" olarak tanımlanan rustik tarzda bir mozaik de ortaya çıkarıldı. Ev sahibinin, muhtemelen senatörlük yapan bir aristokrat olduğu belirtildi.

Uzmanlar, bu eski evin keşfinin, Roma tarihi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, "Roma'nın kalbinde gerçek bir hazine ortaya çıktı. Bu, önemli bilimsel değere sahip bir keşif" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap