SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Restorana intihar saldırısında bilanço ağırlaşıyor

Restorana intihar saldırısında bilanço ağırlaşıyor

26 Aralık 2021 Pazar - 11:40




Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki bir restorana Noel akşamı düzenlenen intihar saldırısında can kaybı sayının 6’ya ulaştığı, 13 kişinin de yaralandığı açıklandı.





Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda yer alan Boni kentindeki bir restorana düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 6’ya ulaştığı belirtildi.

İçlerinde çocukların ve yerel yetkililerinde bulunduğu 30’dan fazla kişinin Noel’i kutlamak için bir araya geldiği restoranda, 13 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Saldırı anında restoranda bulunan radyo sunucusu Nicolas Ekila yaptığı açıklamada, “Orada oturuyordum ve bir motosiklet park halindeydi. Aniden motosiklet havalandı ve sağır edici sesler duyuldu” dedi.

Patlama sonrasında bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini belirten askeri memurlar, halka güvenlikleri için evde kalın çağrısında bulundu.

Polisin, saldırganın restorana girmesini engellediği fakat, bombacının restoran girişinde kendini patlattığı da öğrenildi. Saldırıyı şu ana kadar hiçbir grup üstlenmezken, hükümet saldırının terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olabileceği üzerinde duruyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap