SON DAKİKA



Haber > Yaşam > PTT çalışanlarına maaş şoku! Maaşları üye olmadıkları dernek aidatlarına gitti

PTT çalışanlarına maaş şoku! Maaşları üye olmadıkları dernek aidatlarına gitti

16 Ocak 2022 Pazar - 19:50




PTT emekçilerinin maaşlarından üye olmadıkları "Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanunu Haklarını Koruma Derneği'ne" aidat ücreti alındığını fark etti. Haber-Sen kesintileri “skandal” olarak nitelendirdi.





Binlerce PTT emekçisi, maaşlarının eksik yatırıldığını ve Ziraat Bankası hesabından işlem hareketlerini kontrol ettiklerinde ‘Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanunu Haklarını Koruma Derneği’ne 20 TL  tutarlı bir aidat ücreti için ödeme alındığını fark ettiler.

BirGün’de yer alan habere göre, maaşlarının eksik yatırıldığını fark eden PTT emekçileri, POSTDER için 20 liralık aidat kesintisi yapıldığını fark etti. Yapılan kesintiler üzerine Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Haber-Sen Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçu, kişinin hayatının gizli alanında kalması gereken ve herkes tarafından bilinmeyen kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde ele geçirilmesi, başkasına verilmesi veya yayılması ile meydana gelir. Uygulamada bu suça, ‘kişisel bilgilerin ele geçirilmesi suçu’ da denilmektedir.”

PTT’NİN SUÇ İŞLEDİĞİ BELİRTİLDİ

Haber-Sen tarafından yapılan açıklamada PTT'nin suç işlediği belirterek “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçu, TCK’nın 136 maddesinde seçimlik hareketli bir suç olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle, aşağıdaki üç seçimlik hareketten herhangi birinin yapılmasıyla failin cezalandırılması gerekir:

-Hukuka aykırı olarak kişisel verilerin başkasına verilmesi,

-Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak yayılması,


-Kişisel verilerin ele geçirilmesi.

Burada sorumluluğu olan dernek, kurumlar hangisi ise onlar hakkında suç duyurusu yapılacak ve sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağımızı buradan bütün posta emekçilerinin bilmesini isteriz” dendi.

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu yaşananların usulsüzlük olduğuna değinerek yarın ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve hukuki girişimlere başlayacaklarını belirtti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap