SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Pozantı'da sedir tohumları toprakla buluştu

Pozantı'da sedir tohumları toprakla buluştu

20 Şubat 2022 Pazar - 16:47




Adana'da yılın ilk karpelli sedir tohumları Pozantı ilçesinin Belemedik mevkiinde toprakla buluşturuldu





Pozantı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Bürücek Şefliği Belemedik mevkiinde 2020 yılında yangından zarar gören alanların yüksek kesimlerinde, 25 ton karpelli sedir tohumu kar üzerinde toprakla buluşturuldu.
Tohum ekim etkinliğine Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Göçer, Silvikültür Şube Müdürü İsmail Aktaş, Personel Şube Müdürü Ahmet Ayyıldız, Pozantı Orman İşletme Müdürü Bünyamin Üçgül, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve orman köylüleri katıldı.

Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, serpilen karpelli sedir tohumlarının filizlenip gelişerek Adana'nın orman varlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yılmaz, “Belemedik'te ki bu tohumlar da filizlenerek inşallah ağaca ve ormana dönüşecek, yapılan çalışmalarla birlikte Toroslar'ın yamaçlarını taş, kaya, yağmur çamur demeden yeşil görünümüne kavuşturacağız. Yanan alanlar küllerinden tekrar doğacak ve geleceğe nefes olacak" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap