SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Memur, 3 ayrı sevgilisi olduğu için memuriyetten atıldı!

Memur, 3 ayrı sevgilisi olduğu için memuriyetten atıldı!

21 Ağustos 2020 Cuma - 12:48




Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan kişi eşi dışında 3 ayrı kadınla görüştüğü, esnaftan aldığı borçları ödemediği ve çok sayıda icra takibi olduğu için, Devlet Memurları Kanunu'ndaki 'Memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunma' maddesi sebebiyle işten çıkarıldı.





Kütahya'da yargıya taşınan ilginç bir olay yaşandı. Bir kadın Kütahya Valiliği'ne şikayet dilekçesi verdi.  Dilekçede, il sınırları içinde kamu kurumunda çalışan bir personelin kendisini evlenme vaadi ile kandırdığını ve borçlandırdığını iddia etti ve personelin cezalandırılmasını istedi.

EŞİ DIŞINDA 3 KADINLA GÖRÜŞÜYORMUŞ
 
Olayla ilgili kamu kurumu inceleme başlattı. İnceleme sonucunda hazırlanan raporda detaylar ortaya çıktı. Kamu personelinin eşi dışında aynı anda 3 kadınla görüştüğü, gayri ahlaki bir yaşantı içinde olduğu ve esnaftan aldığı borçları ödemediği belirtildi. 
 
MEMURİYETTEN MEN EDİLDİ
 
Aynı zamanda hakkında 28 adet icra takibi olduğu öğrenildi. Devlet Memurları Kanunu'ndaki 'Memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunma' maddesi sebebiyle memuriyetten men edilmesine karar verildi. Ardından olay yargıya taşındı. 
 
DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

 
Detaylı araştırmada ise kamu memurunun dolandırıcılık ve gayri ahlaki bir durum içinde olduğu iddialarının gerçeği yansıttığı, kendisini özel görevli, stadyum amiri gibi tanıtarak ve evli olduğunu söylemeyerek, lojman ve stadyum VİP salonunu kullanarak güven sağladıktan sonra duygu sömürüsü ve memuriyetin inandırıcılığını da katarak, eşinin dışında üç kişiyi daha aynı zaman dilimi içerisinde kandırdığı, çeşitli hile ve yalanlarla bu kişilerin kredi kartlarını ve paralarını alıp kullandığı, bu kişileri esnafa ve firmalara borçlandırdığı, öncelikle Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ilişkisi olan esnaf ve firmaları, sonrasında Müdürlüğün yakın çevresindeki esnaf ve firmaları ve daha sonra diğer mesafedeki esnafı, beyaz eşya, elektronik ve giyim mağazalarının çalışanlarını, köfteci, bakkal, taksici, market, lokanta, büfecileri kandırarak mal, hizmet ve paralarını alarak ödemediği, sıkıştığında senet verdiği öğrenildi.
 
İdare mahkemesi, memuriyetten çıkarılma cezasını yerinde buldu. Dava Danıştay'a taşındı. Danıştay 12. Dairesi ise, geçtiğimiz yıl verdiği kararda, delilleri yetirli bulmayarak idare mahkemesinin kararın bozulmasını istedi. Sonucunda, "Açıklanan nedenlerle, davacının temyiz isteminin kabulü ile Mahkeme kararının bozulmasına, yeniden bir karar verilmek üzere dosyanın İdare Mahkemesine gönderilmesine, bu kararın tebliğ tarihini izleyen 15 (onbeş) gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere 05/04/2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi." denildi. Yerel mahkeme kararında direndi ve olay şimdi Yargıtay'a taşındı. Son kararı Yargıtay verecek...

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap