SON DAKİKA



Haber > Yaşam > KKTC'de bakanlık ve hastane çalışanları arasında vaka sayısı artışta

KKTC'de bakanlık ve hastane çalışanları arasında vaka sayısı artışta

29 Ocak 2021 Cuma - 17:46




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında görevli 5 personel ile Girne Akçiçek Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ceyhun Birinci ve 7 sağlık çalışanın testi pozitif çıktı.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) korona virüs ile mücadele sürüyor. Ülke genelinde korona ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, bakanlık ve hastane çalışanlarında korona virüse rastlandı. KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nda 5 personelin korona virüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu dahil tüm personele PCR testi yapılmasının ardından tüm bakanlık binaları da dezenfekte edildi. Bakan Amcaoğlu, vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyerek temaslıların gizlenmemesi gerektiğini vurguladı.

Korona virüs salgını nedeniyle yaşanan tüm zorlukların aşılması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Amcaoğlu, "Bu illet salgınla mücadelede aşının önemine herkes vurgu yapmaktadır. Bir an önce daha çok sayıda insanımıza aşı ve test yapılması ve bireysel kurallara uyulması bizim için en temel hedefler arasındadır. Eğitimin yeniden normal şekliyle devamı açısından da aşılama çok önemlidir” dedi.

Girne’de 1 başhekim ve 7 sağlık çalışanının testi pozitif

Ülkede özellikle Girne ilçesinde baş gösteren pozitif vakalar, Akçiçek Devlet Hastanesi’ne de sıçradı. Akçiçek Hastanesi Başhekimi Doktor Ceyhun Birinci, ev karantinasındayken virüse yakalandığını duyurdu. Başhekim Birinci, hastanede bulunan 7 sağlık çalışanının daha korona virüs testinin pozitif çıktığını aktardı. Akçiçek Hastanesinde temaslı olan doktorların da izole altına alınması sonucu birçok hizmetin aksadığı ve temaslı olabilecek kişilerin de takibine başlandığı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap