SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Hayat kurtarma timi! 1 ambulans, 3 kadın

Hayat kurtarma timi! 1 ambulans, 3 kadın

07 Mart 2022 Pazartesi - 11:21




Aksaray’da 1 çocuk annesi Gülşen Gönen (35), Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bağlı ambulansta şoför olarak görev yapıyor. Sağlık çalışanları Eda Ayman ve Elif Aktaş ile aynı ambulansla hayat kurtaran Gönen, "Yılmadan, azim ve hırsla çalışıyorum. Kadınlar için zor bir meslek ama üstesinden geldiğimi düşünüyorum" dedi.





112 Acil Çağrı Merkezi'nde acil tıp teknikeri olan Gülşen Gönen, 3 yıl önce Sağlık Bakanlığı'nın açtığı ambulans şoförlüğü sınavına girdi. Sınavı kazanan Gönen ambulans şoförü olarak görev yapmaya başladı. Gönen, 1,5 yıldır sağlık görevlileri Eda Ayman ve Elif Aktaş ile aynı ambulansta hayat kurtarıyor.

Eşinin şoför olmasını istemediğini belirten Gülşen Gönen, "Ambulans sürmek, tabii ki kolay değil. Erkek sürücülerin de trafikte tacizleri oluyor. Bu maalesef ambulans kullanırken de oluyor. Bizle yarışmaya kalkanlar bile oluyor. Bunlarla da uğraşıyoruz. Sonuçta kadın olarak bu işi başardım. Eşim benim şoför olmamı istememişti ve 'Bana bu senin işin değil' demişti. Sonuçta yaptığımız iş zor. Hasta taşıması, alkollüsü şahıslar oluyor. Vakaya gittiğinde ne ile karşılaşacağın belli olmuyor. Bugün 2 kadın arkadaşla birlikte çalışmak çok anlamlı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap