SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Genç kız babasının istismarını ortaya çıkardı

Genç kız babasının istismarını ortaya çıkardı

14 Mayıs 2019 Salı - 11:22




Babasının 3 yıl boyunca istismarına uğrayan genç kız, polise sığınınca gerçek ortaya çıktı. Genç kızın ifadesine göre 6 yaşındaki kız kardeşi de aynı istismara maruz kaldı. Baba için 51 yıl isteniyor.





15 Eylül 2018 tarihinde tek katlı evlerinin penceresinden atlayıp kaçarak, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne giden 18 yaşındaki P.E., babasının 3 yıldır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek şikayette bulundu. Gözaltına alınan baba 41 yaşındaki H.E., tutuklandı.

ANNESİ GÖZ YUMDU

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamenin ardından H.E. hakkında, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. P.E. savcılıkta verdiği ifadede, babasının 3 yıldır cinsel istismarda bulunduğunu, annesinin de bunu öğrenmesine rağmen göz yumduğunu söyledi. P.E.'nin, babasının, kız kardeşi 6 yaşındaki I.E.’ye yönelik de cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine ayrı bir soruşturma açıldı.




51 YIL HAPİS İSTENDİ

Soruşturmanın ardından I.E.’ye yönelik cinsel istismar suçundan ikinci bir iddianame hazırlandı. İki dosya birleştirilerek H.E. hakkında toplamda 51 yıl hapis cezası istendi.




DURUŞMA ERTELENDİ

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; tutuklu sanık H.E., eşi M.E., mağdur P.E. ve avukatları katıldı. Koruma altında bulunan I.E.’nin telekonferans yöntemiyle ifadesi alındı. I.E., babasının ablasını kömürlüğe kilitleyip dövdüğünü kendisine de istismarda bulunduğunu söyledi. Baba H.E. ise suçlamaları kabul etmediğini anlatarak, "Kızlarımı baba şefkatiyle sevdim. Kızlarım ve eşim rahat bir hayat sürmek için bana bu iftirayı atmışlardır. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.
Ayrıca şeker hastası olduğunu iddia eden H.E., cinsel hayatının olmadığını iddia etti.




DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, H.E.’nin cinsel yönden muayenesinin yapılması için hastaneden rapor alınmasına karar verdi. H.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

KIZLARIN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI




Ailenin avukatı Merve Kır, duruşma sonrası Zonguldak Kadın Platformu ile birlikte adliye önünde açıklamada bulundu. Çok zor ve utanç verici bir dosya ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Kır, "Bugünkü duruşmada 6 yaşındaki çocuğun ifadesi alındı. İfadesi alınırken hepimizin tüyleri diken diken oldu. Tabii karşı taraf da kendisini savunuyor. Sanık, ‘Ben içeride olayım da rahat gezsinler.’ veya ‘Küçük kız kardeşini kıskandığı için böyle şeyler yapıyor.’ gibi komik bir savunmada bulunuyor. Diyebileceğimiz bir şey yok. Şimdi mahkeme ertelendi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ertelenmesindeki sebep ise artık ifadeler alındı ama sanık kendisinin şeker hastası olduğunu ve bu yüzden cinsel sıkıntısı olduğunu beyan etmişti. Mahkeme de bu yönde bir rapor istemişti. Şimdi bu raporu bekliyoruz." dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap