SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Erzurum'da vaşak operasyonu: 19 tavuğu öldürdü, 10 saat sonra yakalandı

Erzurum'da vaşak operasyonu: 19 tavuğu öldürdü, 10 saat sonra yakalandı

10 Nisan 2020 Cuma - 12:32




Erzurum'da bir ahıra girerek 19 tavuğu öldüren vaşak paniğe neden oldu. Vatandaşların tahtaların arasına saklanan vaşağı çıkarma çabaları başarılı olmadı.





Erzurum'un Oltu ilçesi Şehitler Mahallesi'nde ahıra akşam saatlerinde giren vaşak, 19 tavuğu telef etti. 

Ahırda tahtaların arkasına saklanan vaşak, 10 saat sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri tarafından silahla atılan uyuşturucu iğne ile uyutularak yakalandı.

Oltu ilçesi Şehitler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, nesli tükenmekte olan vaşak, akşam saatlerinde Mümine Vural'a ait ahırın havalandırmasından içeri girdi. Sabah tavuklarına yem vermek için ahıra giden Mümine Vural, telef olmuş tavukları ve vaşağı görünce korkarak yakınlarından yardım istedi.

Ahıra gelen vatandaşlardan korkan vaşak, tahtaların arasına gizlendi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan vaşağı dışarı çıkarmada başarılı olamayan vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi.

Şehitler Mahallesi'ne gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi görevlileri, ahırda gizlenen vaşaka silahla üç uyuşturucu iğnesi attı. Uzun süre direnen vaşak, sonunda iğnelerin etkisiyle uyudu. Görevliler, vaşağı bulunduğu yerden çıkararak şubeye götürdü. Burada bir süre kontrol altında tutulacak olan vaşak, daha sonra doğal hayatına bırakılacak.

Vaşağın ahırın havalandırmasından içeri girdiğini söyleyen Emrah Vural, "Ahıra girdiğimizde 19 tavuk telef olmuştu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne bilgi verdik " diye konuştu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap