SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Erzurum ve Van'da kar yağışı! Kar kalınlığı 20 santimetre ulaştı

Erzurum ve Van'da kar yağışı! Kar kalınlığı 20 santimetre ulaştı

08 Ocak 2023 Pazar - 10:51




Erzurum’da Ocak ayı ile birlikte hava sıcaklığı mevsim normallerine dönerken kent merkezi adeta buz kesti.





Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da şadırvanlar buz tuttu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzurum çevreleri ile öğlen saatlerinden sonra Bayburt ve Ardahan çevrelerinin aralık kar yağışlı geçeceği; sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiği belirtildi.

Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaşırken kent merkezinde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Erzurum’da artık gerçek kış mevsiminin yaşanmaya başladığını belirten vatandaşlar, “Şu an çok soğuk. Kar olursa belki daha sıcak olabilir” dedi.

Erzurum ve Vanda kar yağışı Kar kalınlığı 20 santimetre ulaştı

VAN

Güneşli havanın hakim olduğu Van'da, bu sabah saatlerinde itibaren kar yağışı başladı. Kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kırsal mahallelerde yolların kapanmaması için çalışma başlattı. İpekyolu Belediyesi'nde görevli temizlik işçileri de ellerinde küreklerle kaldırımlarda kar temizliği yaptı.


Yetkililer, sürücüleri mecburi olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Kar yağışı altında yürüyen Ferhat Timur, "Van'ın güzelliği kar ile oluyor. Bu yıl, kar yağmadığı için kuraklık nedeniyle Van Gölü'nde çekilme oldu. Umarız bundan sonra iyi bir kar düşer, su kaynakları da bol olur" diye konuştu.
 

Erzurum ve Vanda kar yağışı Kar kalınlığı 20 santimetre ulaştı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap