SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Emine Erdoğan, genç Müslüman kadın lider adaylarıyla buluştu

Emine Erdoğan, genç Müslüman kadın lider adaylarıyla buluştu

13 Aralık 2019 Cuma - 16:53




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İİT Kadın Danışma Konseyinin katkılarıyla gerçekleştirilen "Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı" katılımcılarıyla bir araya geldi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine  Erdoğan,   Vahdettin Köşkü'nde  İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyinin katkılarıyla  gerçekleştirilen "ALLY for Future: Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı"  katılımcılarıyla bir araya geldi. Erdoğan'a, Aile, Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kadın ve Demokrasi Derneği  (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar eşlik etti.

Emine Erdoğan, kadınların İslam tarihi boyunca kazandığı başarıların  gün yüzüne çıkarılması gerektiğini belirterek, "Kendimize gelmenin, kimlik  bunalımından kurtulmanın tek yolu, medeniyetimizi yani kim olduğumuzu  hatırlamaktır. Unutmayın ki ışık her zaman doğudan yükselmiştir. İnanıyorum ki  sizlerin donanımı ve kalplerinizdeki iyi niyet bunu başaracaktır. Ümmet çatısı  altında buluşabilirsek bunu başarmamak için hiçbir sebep yok. Bu buluşmaların,  bizi bu hedefe ulaştıracağına inanıyorum." diye konuştu.

Genç Müslümanların bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda topluma  liderlik etmesi ve gücün en etkilisi olan bilim, sanat ve kültür alanında  Müslüman gençlerin tesirli olmasının önemine işaret eden Erdoğan, "Mesela  Müslüman coğrafyada gerçekleşen insanlık dramları, beyaz perdeye yansımıyor ya da  medeniyetimizin parlak değerlerini yeterince ifade edemiyoruz. Bu alanlarda  soykırımları öven insanların söz sahibi olmasına izin veremeyiz. Kitlelerin  ruhunun böyle hastalıklı zihinlerle beslenmesi insanlığa ihanettir." dedi.






37 ülkeden 48 genç kadın lider adayı
 



İlki 2017'de başkanlığını Esra Albayrak'ın yürüttüğü İİT Kadın Danışma  Konseyi katkılarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde  hayata geçirilen  "ALLY for Future: Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı", 37  ülkeden 48 genç kadın lider adayının vizyon ve ufuklarını genişletmeyi ve  dayanışma ağı oluşturmayı amaçlıyor.  Bugün başlayan ve 20 Aralık'ta sona erecek program kapsamında  liderlik, iletişim, teknoloji, kültür, sanat, iklim değişikliği, iş ve aile  yaşamı, girişimcilik, proje geliştirme ve proje yönetimi konularında eğitimler  verilecek, panel ve söyleşi düzenlenecek.    Programda katılımcılara yerel ve küresel sorunları sistematik bir  şekilde belirleme ve gelecekteki adımları toplu olarak planlama konusunda aktif  katılım fırsatı sunacak bir arama konferansı da düzenlenecek. Katılımcıların  mentorlarla eşleştirileceği, gelecek planlarını tartışabilecekleri ve daha uzun  süreli iletişim kurabilecekleri bir etkinlik de yapılacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap