SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Büyük tehlike ortaya çıktı!

Büyük tehlike ortaya çıktı!

17 Nisan 2022 Pazar - 11:55




Antalya tarihi Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'nın 1983 yılında inşa edilen mendireğinde onlarca çatlak oluştu. DenizTemiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şube Başkanı İzzet Ünlü, geçen yıl şubat ayındaki ölçümlerde 10 santimetre olan çatlakların 16 santimetreye yükseldiğini, önlem alınmazsa her gün on binlerce kişinin üzerinde yürüdüğü mendireğin çökebileceği uyarısında bulundu.





Antalya'da Helenistik dönemden bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi mekan Kaleiçi'nde eşsiz manzaraya sahip Yat Limanı ve iskelesinde büyük bir tehlike ortaya çıktı. Kaleiçi Yat Limanı Kooperatif üyesi tekneciler ve TURMEPA Antalya Şubesi yöneticileri, her gün yerli ve yabancı on binlerce kişinin üzerinde hem denizi hem de Yat Limanı ve Kaleiçi'ni seyredebildiği mendirekte 4 yıl önce çatlaklar oluşmaya başladığını tespit etti. Bu yılki ölçümlerde ise mendireğin birçok bölgesindeki çatlakların genişliğinin arttığı belirlendi.

Kaleiçi Yat Limanı'nın 1960 yılında yapıldığını belirten TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı İzzet Ünlü, 1983 yılında mendireği, dükkanları, ve marinanın inşa edildiğini, 1986 yılında da dünyaca ünlü restorasyon çalışmaları ödülü olan Golden Apple ödülünün verildiğini söyledi. İLK ÇATLAKLAR 2018'DE BELİRLENDİ

İzzet Ünlü, "2018'den beri Kaleiçi Yat Limanı mendireğinde yıpranma söz konusu. Bilhassa Mermerli Plajının olduğu alanda Alanya-Manavgat tarafından gelen dalgalar deniz rıhtımlarında taşların azalmasına, yok olmasına sebep oldu. Mendireğin tamamen oturmasından kaynaklanan ve dalga hareketinden dolayı ön taraftaki taşların denize karışması nedeniyle basınç sonucu çatlaklar oluşmuş durumda" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap